Alla inlägg under april 2018
Ingredienser:
1 dl socker
1 dl kakao
1 dl grädde eller mjölk
Gör så här:
Värm upp alla ingredienser under omrörning.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 gul lök
½ msk smör
1 burk kronärtkockshjärtan (390 g)
4 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
1 fiskbuljontärning
1 grönsaksbuljongtärning
2½ dl matlagningsgrädde
400 g fryst hoki eller sej
500 g räkor med skal
50 g kallrökt lax
1 krm vitpeppar
2 msk finhackad dill
Tillbehör:
Vitlöksbröd
Gör så här:
Skala och hacka löken.
Fräs löken mjukt i smöret i en gryta.
Dela kronärtskockshjärtan i mindre bitar och lägg dem i grytan.
Tillsätt vatten, vin, buljongtärningar och grädde.
Koka ca 5 minuter.
Skär fisken i 2 cm stora kuber.
Lägg fisken i soppan och sjud försiktigt 5-10 minuter beroende på hur tinad fisken är.
Skala räkorna.
Strimla laxen.
Ta grytan från plattan och tillsätt lax, räkor, peppar och dill.
Servera soppan med vitlöksbröd.
Rör försiktigt i soppan sedan fisken lagts ned så går den inte sönder.
Antal: ca 12 bitar
Ugn: 175 grader, 40-45 minuter
Ingredienser:
200 g smör
250 g mörk choklad
3 ägg
2½ dl strösocker
2½ dl (150 g) vetemjöl
150 g (ca 2 dl) äkta polkagrisar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Smörj pappret ohc formens kant.
Smält smör och grovhackad choklad i en kastrull på medelvärme på spisen, ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
Sikta mjölet och vänd försiktigt ner det i äggsmeten omväxlande med chokladblandningen.
Häll smeten i formen och grädda 40-45 minuter mitt i ugnen.
Kakan ska fortfarande vara kladdig inuti.
Krossa polkagrisarna ganska fint i en påse med mortelstöt.
Ta ut kakan ur ugnen, och sätt ugnen på högsta värme och grill.
Strö över krosset och ställ in kakan mitt i ugnen 1-2 minuter eller till polkakrosset har smält.
Ta ut kakan och låt svalna något innan den lossas från formen.
Måndag:
Kikärtor i tomatsås med råris och kokta grönsaker
Tisdag:
Kycklinggryta med champinjoner och tagliatelle
Onsdag:
Hemlagade fiskpinnar med kokt potatis och kall sås
Torsdag:
Kålpudding med kokt potatis, sås och lingon
Fredag:
Kassler med strips, cafe de paris-sås och gurkbitar
Lördag:
Stekt fläskkotlett med potatisgratäng och sallad
Söndag:
Måndag:
Lägg nykokta glasnudlar i en het panna med olja, vänd ner babyspenat, skalade räkor, jordnötter och sesamolja.
Vaniljyoghurt och skivad banan.
Tisdag:
Skär ett snitt i kycklingfiléer och fyll med finfördelad feta och hackade soltorkade tomater.
Quinoa till med grovhackade oliver och färsk basilika.
Färsk frukt i säsong.
Onsdag:
Indisk linsgryta med kokos och salta mandlar.
Grapefrukt ringlad med honung.
Torsdag:
Lantpaté, cumberlandssås, syltlök, cornichons, rostad lök och gott bröd.
Smörstekt tärnat vitt bröd med socker och kanel.
Ät med friskt äppelmos och mjölk.
Fredag:
Dillfylld strömmingsflundra med skirat smör, potatispuré och rårörda lingon.
Mascarpone rörd med passionsfrukt och mörk chokladhack i små koppar.
Lördag:
Tomatsoppa med färskostklick och parmesanflarn:
Riv parmesanen grovt och lägg ut i små högar på bakplåtspapper.
Gratinera ca 7 minuter i 225 grader.
Smulpaj med vinteräpplen, björnbär och kardemumma.
Vaniljsås.
Söndag:
Asiatisk biffwok med ingefära, nudlar eller ris till.
Måndag:
Gulaschsoppa
Tisdag:
Stekt fisk med ägg- och persiljesåssås
Onsdag:
Köttbullar med stuvade makaroner
Torsdag:
Stekt falukorv, kokt blomkål och morötter
Fredag:
Caesarsallad
Lördag:
Grillat kött med potatisgratäng
Söndag:
Sjömansbiff
Måndag:
Linsgryta
Tisdag:
Köttfärssoppa
Onsdag:
Falafelrulle
Torsdag:
Vegetarisk färs, blomkålsris,kokosmjölk
Fredag:
Tacos med goda tillbehör
Lördag:
Hemmagjord kebabtallrik
Söndag:
Hemmagjord pizza
Måndag:
Grönkålssoppa toppad med mjukkokta ägg.
Ett gott bröd till.
Valfri frukt i säsong.
Tisdag:
Tonfiskbiffar, matvetesallad med tomat, valfria bönor och hackad persilja, dressad i en vinägrett till.
En bit sockerkaka
Onsdag:
Bryn kycklingfiléer smaksatta med färsk timjan, salt och peppar, tillaga färdigt i en 225 grader varm ugn tillsammans med pimiento de padrons.
Servera med rostad potatis och turkisk yoghurt smaksatt med ajvar relish.
Blodapelsin.
Torsdag:
Italiensk gryta med lammlägg.
Citronmarängpaj.
Fredag:
Quesadillas:
Lägg ett tortillabröd i en torr stekpanna, strö över riven ost och lägg på ytterligare ett tortillabröd.
Stek på båda sidor tills osten smält.
Servera med en chiligryta.
Coke float:
Lägg en skopa vaniljglass i ett glas, toppa med coca cola och vispad grädde.
Lördag:
Torskrygg. Servera med potatis- och blomkålspuré, knaperstekt sidfläsk och en vitvinssås.
Pavlova med vispad grädde och citrusfrukter.
Söndag:
Sötpotatispytt med svarta bönor.
Tomatsalsa och picklad rödlök till.
Maxade bananplättar med sirapsstekt bananer och jordnötsgrädde.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|