Direktlänk till inlägg 4 februari 2019
Måndag:
Isterbandslåda med makaroner: Koka 4 dl makaroner och lägg de avrunna makaronerna i en smord ugnssäker form. Häll på en äggstanning av 3 ägg, 3 dl mjölk, salt. Grädda i 225 grader i ca 20 minuter. Smula över 2 isterband utan skinn och 1 hackad gul lök. Fördela ½ dl chilisås överst. Grädda i ytterligare 15 minuter.
Tisdag:
Spenatsoppa med varm skinksmörgås: Fräs 2 msk smör med 3 msk mjöl. Späd med 3/4 liter grönsaksbuljong. Tillsätt ca 500 g hackad spenat, 1½ dl matlagningsgrädde, salt och peppar. Smöra 8 skivor formbröd, lägg 1 skiva skinka och 2 skivor herrgårdsost på varje. Gratinera i 250 grader.
Onsdag:
Kaviarströmming: Fördela 1 dl dillkaviar från tub på köttsidan av 600 g strömmingsfilé.
Vik fisken och ställ dem sida vid sida i en låg kastrull. Salta och slå över 1 dl vatten blandat med ½ dl citronsaft. Klicka på smör och sjud under lock ca 10 minuter. Lägg på 2 kokta, hackade ägg före serveringen.
Torsdag:
Rotsaksplättar: Skala och riv 2 morötter, 2 palsternackor, 4 potatisar, 1 bit rotselleri och blanda med 2 ägg, krossade vitlöksklyftor, salt och peppar. Forma smeten till plättar och stek dem i lite matfett. Servera dem nystekta med skivade tomater och lätt crème fraiche.
Fredag:
Bräckta kasslerskivor med lättstuvad blomkål: Koka 3/4 kg blomkål. Red 4 dl gräddmjölk med 3 msk vetemjöl och 1 msk smör. Smaksätt med salt, peppar och 1 krm muskot. Bräck 500 g kassler i skivor i het panna med lite fett.
Lördag:
Söndag:
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|