Direktlänk till inlägg 25 februari 2019
Måndag:
Storbiff: Låt 3/4 dl ströbröd svälla i 2½ dl mjölk i ca 10 minuter. Tillsätt 500 g blandfärs, 1 ägg, 1 tsk salt, 1 krm vitpeppar. Blanda väl och bred ut färsen som en stor biff i en smord ugnssäker form. Grädda i 40 minuter i 200 grader varm ugn. Stek 2 skivade gula lökar och lägg ovanpå den färdiga färsen tillsammans med den skivade tomater. Servera med kokt potatis.
Tisdag:
Broccolisoppa: Koka upp ca 12 dl vatten + 3 grönsaksbuljongtärningar och lägg i 4-5 skivade potatisar, ca 1 dl tunnstrimlad purjolök och ca 2 cm av de tunt skivade broccolistjälkarna. Koka ca 15 minuter och lägg i buketter från 3 stånd broccoli. Peppra och blanda i ca 125 g mosad ädelost som får smälta. Kör till puré och runda ev. av med 1 dl mellangrädde.
Onsdag:
Smögengryta: Fräs 2 hackade gula lökar och 2 strimlade gröna paprikor i smör tillsammans med 1 tsk paprikapulver i ca 10 minuter. Tillsätt 1 stor burk fiskbullar i räksås och 2 tärnade tomater, salta. Låt grytan bli genomvarm och servera med kokt ris.
Torsdag:
Heta grytan: Lägg 1 hackad lök, 8-10 tärnade potatisar, 1 dl hackad persilja, 1 tsk salt, 1 krm peppar och 1 tsk paprikapulver i en kastrull. Häll på 4 dl buljong och koka ca 10-15 minuter. Lägg 200 g skivad, starkt kryddad korv och 1 strimlad röd paprika i grytan. Koka ytterligare 5 minuter.
Fredag:
Paj med skinka och spenat: Gör en pajdeg av 3/4 dl kesella, 75 g smör, 2 dl vetemjöl, ½ dl grahamsmjöl. Låt degen vila svalt i ca 30 minuter. Klä en pajform och förgrädda pajskalet ca 10 minuter i 200 grader. Tina 250 g spenat och pressa ur vätskan. Skala och skiva 1 gul lök. Fräs spenat, lök, 1 krm muskot, lite salt och peppar i 1 msk olivolja. Lägg blandningen i pajskalet och lägg 100 g strimlad skinka ovanpå. Vispa samman 2 ägg, 2 dl mjölk och 1 dl riven ost. Häll detta i pajskalet och grädda i 175 grader ca 30 minuter.
Lördag:
Söndag:
Spättafilé med curryräkor.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|