Alla inlägg under juli 2019
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
3 msk olja
1 hackad gul lök
1 dl tomatpuré
1 dl Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk salt 3 msk färskpressad citronsaft
2 msk söt senap
5 droppar tabasco
3 msk Worchestershire sauce
Gör så här:
Hetta upp oljan i en kastrull och tillsätt löken.
Fräs löken lätt.
Tillsätt övriga ingredienser och sjud i cirka 30 minuter.
Låt kallna.
Servera till grillat kött och korv.
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
4 vitlöksklyftor
2 äggulor
2½ dl olivolja
Pressad citron
Salt och peppar
Till servering:
Råa skurna grönsaker
Hårdkokta ägg, skalade
Gör så här:
Lägg vitlöksklyftorna och en nypa salt i en glasskål och krossa dem med baksidan av en sked.Antal: ca 45 stycken
Ugn: 175 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
3½ dl havregryn
1½ dl socker
150 g smör eller magarin
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175°C.Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 portioner nykokt pasta
1 kg räkor med skal
1 gul lök
100 g färska champinjoner
1 grön paprika
2 dl crème fraiche
3/4 dl vatten
2-3 msk Touch of Taste hummerfond
Salt
Peppar
Klippt persilja
Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Häll bort vattnet.
Tina räkorna om de är djupfrysta.
Skala och hacka löken.
Ansa och skiva svampen.
Kärna ur och tärna paprikan.
Fräs lök och svamp i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.
Tillsätt paprikan och låt den fräsa med någon minut.
Tillsätt crème fraiche, vatten och hummerfond.
Låt såsen koka upp.
Smaka av.
Rör ner räkorna och låt såsen bli varm men inte koka.
Blanda samman den nykokta pastan med räksåsen.
Strö över klippt persilja.
Bjud rätten genast.
Antal: ca 25 stycken
Ingredienser:
2 pkt halloumiost (á 250 g)
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul paprika
1 rödlök
2 msk olivolja
Svartpeppar
Eventuellt flingsalt
Material:
Träspett
Garnering:
Färsk timjan eller bladpersilja
Gör så här:
Skär halloumi, paprika och lök i mindre bitar.Antal: 4 stora bröd
Ugn: 175-200 grader, 45 minuter + 10 minuter
Ingredienser:
1 l vatten
2 dl hirs
2 dl rismjöl
1 dl sesamfrö
1 dl linfrö
½ dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
2 msk majsolja eller annan neutral olja
3 msk flingsalt
Gör så här:
Koka vatten och hirs, enligt anvisningen på förpackningen.
Blanda hirs, rismjöl, sesamfrön, linfrön, solrosfrön, kokos och majsolja.
Rör till en lös deg.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och stryk ut ett tunt lager av degen över hela pappret.
Lägg ev. ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut degen, men ta sedan bort det.
Strö på flingsalt.
Grädda två plåtar åt gången i ugnen ca 45 minuter.
Vänd på brödet och grädda ytterligare 10 minuter på andra sidan.
Bryt bröden i mindre bitar och förvara dem i en låda eller burk med lock.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
½ rotselleri, kokt i skivor
2 hackade fasta äpplen
1-1½ dl valnötter
Salt
Peppar/paprikapulver
Sås:
1 dl vispgrädde
1 dl lättmajonnäs
Pressad lime/citron
Gör så här:
Blanda till såsen.
Strimla och vänd ner selleri, äpple och grovhackade nötter.
Smaka av.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
½ dl hasselnötter
1 ½ dl vispgrädde
1 tsk Råsocker Flor Fairtrade
4 små bananer
1 dl Daimkulor
4 msk Cane Syrup Fairtrade
Gör så här:
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna.
Gnugga dem i en handduk så att det mesta av det bruna skalet går bort.
Halvera eller grovhacka nötterna.
Vispa grädden till fast skum tillsammans med florsockret.
Skala bananerna och halvera dem på längden.
Lägg dem på 4 assietter.
Klicka eller spritsa ut lite grädde uppe på varje banan.
Strö på nötter och Daimkulor.
Ringla över sirapen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|