Alla inlägg under juli 2019

Av Maria - 6 juli 2019 10:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
3 msk olja

1 hackad gul lök

1 dl tomatpuré

1 dl Ljust Muscovadorörsocker

1 tsk salt 3 msk färskpressad citronsaft

2 msk söt senap

5 droppar tabasco

3 msk Worchestershire sauce


Gör så här:
Hetta upp oljan i en kastrull och tillsätt löken.

Fräs löken lätt.

Tillsätt övriga ingredienser och sjud i cirka 30 minuter.

Låt kallna.

Servera till grillat kött och korv.

Av Maria - 6 juli 2019 10:00

Antal: 8 portioner


Ingredienser:

4 vitlöksklyftor

2 äggulor

2½ dl olivolja

Pressad citron

Salt och peppar


Till servering:

Råa skurna grönsaker

Hårdkokta ägg, skalade


Gör så här:

Lägg vitlöksklyftorna och en nypa salt i en glasskål och krossa dem med baksidan av en sked.
Tillsätt äggulorna och vispa snabbt ihop med en elvisp till en krämig massa.
Tillsätt oljan, några droppar åt gången, samtidigt som du vispar tills blandningen börjar tjockna.
Tillsätt därefter resten av oljan i en tunn stråle under konstant vispning.
Rör ner lite pressad citron för att vitlöksmajonnäsen ska få en mjukare konsistens.
Smaka av med lite mer salt, om det behövs, och peppar.
Täck med plastfolie och ställ aiolin kallt i kylskåpet tills den ska serveras.
Låt gärna aiolin bli rumstempererad före servering och lägg upp den i en serveringsskål.
Lägg upp råa, skurna grönsaker och hårdkokta ägg på ett stort fat och servera till aiolin.

Av Maria - 5 juli 2019 12:15




Antal: ca 45 stycken

Ugn: 175 grader, ca 10 minuter

 

Ingredienser:

3½ dl havregryn

1½ dl socker

150 g smör eller magarin

 

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175°C.
Blanda havregryn och socker i en skål.
Smält matfettet och häll det hett över blandningen och rör samman.
Klicka ut smeten i småbrödsformar av papper. Ställ dem på en plåt.
Grädda i ugnen ca 10 minuter.



Av Maria - 5 juli 2019 10:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 portioner nykokt pasta

1 kg räkor med skal

1 gul lök

100 g färska champinjoner

1 grön paprika

2 dl crème fraiche

3/4 dl vatten

2-3 msk Touch of Taste hummerfond

Salt

Peppar

Klippt persilja


Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

Häll bort vattnet.

Tina räkorna om de är djupfrysta.

Skala och hacka löken.

Ansa och skiva svampen.

Kärna ur och tärna paprikan.

Fräs lök och svamp i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.

Tillsätt paprikan och låt den fräsa med någon minut.

Tillsätt crème fraiche, vatten och hummerfond.

Låt såsen koka upp.

Smaka av.

Rör ner räkorna och låt såsen bli varm men inte koka.

Blanda samman den nykokta pastan med räksåsen.

Strö över klippt persilja.

Bjud rätten genast.

Av Maria - 5 juli 2019 10:00

Antal: ca 25 stycken


Ingredienser:

2 pkt halloumiost (á 250 g)

1 röd paprika

1 grön paprika

1 gul paprika

1 rödlök

2 msk olivolja

Svartpeppar

Eventuellt flingsalt


Material:

Träspett


Garnering:

Färsk timjan eller bladpersilja


Gör så här:

Skär halloumi, paprika och lök i mindre bitar.
Hetta upp stekpanna med lite olivolja i och stek bitarna runt om.
Strö på svartpeppar och eventuellt lite flingsalt.
Varva paprika, lök och ost på spett och lägg upp tillsammans med färska örter.

Av Maria - 5 juli 2019 09:39

Antal: 4 stora bröd

Ugn: 175-200 grader, 45 minuter + 10 minuter


Ingredienser:

1 l vatten

2 dl hirs

2 dl rismjöl

1 dl sesamfrö

1 dl linfrö

½ dl solroskärnor

1 dl kokosflingor

2 msk majsolja eller annan neutral olja

3 msk flingsalt


Gör så här:

Koka vatten och hirs, enligt anvisningen på förpackningen.

Blanda hirs, rismjöl, sesamfrön, linfrön, solrosfrön, kokos och majsolja.

Rör till en lös deg.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och stryk ut ett tunt lager av degen över hela pappret.

Lägg ev. ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut degen, men ta sedan bort det.

Strö på flingsalt.

Grädda två plåtar åt gången i ugnen ca 45 minuter.

Vänd på brödet och grädda ytterligare 10 minuter på andra sidan.

Bryt bröden i mindre bitar och förvara dem i en låda eller burk med lock.

Av Maria - 5 juli 2019 08:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

½ rotselleri, kokt i skivor

2 hackade fasta äpplen

1-1½ dl valnötter

Salt

Peppar/paprikapulver


Sås:

1 dl vispgrädde

1 dl lättmajonnäs

Pressad lime/citron


Gör så här:

Blanda till såsen.

Strimla och vänd ner selleri, äpple och grovhackade nötter.

Smaka av.

Av Maria - 4 juli 2019 16:30




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

½ dl hasselnötter
1 ½ dl vispgrädde
1 tsk Råsocker Flor Fairtrade
4 små bananer
1 dl Daimkulor
4 msk Cane Syrup Fairtrade


Gör så här:

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna.
Gnugga dem i en handduk så att det mesta av det bruna skalet går bort.

Halvera eller grovhacka nötterna.

Vispa grädden till fast skum tillsammans med florsockret.

Skala bananerna och halvera dem på längden.

Lägg dem på 4 assietter.
Klicka eller spritsa ut lite grädde uppe på varje banan.

Strö på nötter och Daimkulor.
Ringla över sirapen.




Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards