Direktlänk till inlägg 18 februari 2020
Antal: ca 35 stycken
Ingredienser:
1-1½ dl turkisk peppar
3 dl mjölk eller grädde
4 dl socker
3 msk ljus sirap
50 g smör
2 msk kakao
Garnering:
Strössel i blandade färger
Gör så här:
Mixa turkisk peppar till ett pulver.
Är du lakritsälskare kan du mixa lite extra och sedan smaka av smeten när den kokat upp.
Koka upp alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
Rör ordentligt i början så att sockret löser sig innan smeten börjar koka, detta för att undvika att fudgen inte ska sockra sig senare.
Smaka av och tillsätt ev. mer lakritspulver.
Koka upp till 114-116 grader.
Ta kastrullen från värmen.
Har man ingen termometer, låt smeten koka tills den klarar av kulprovet.
Doppa lite smet i ett glas vatten, kan du rulla en kula är den klar.
Vispa fudgen till den börjar svalna för att få den mer grynig och krämig, man kan med fördel använda elvisp.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form ca 20*20 cm.
Dekorera med strössel.
Skär bitarna när fudgen svalnat något.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | ||||
|