Direktlänk till inlägg 25 februari 2020

Semlor

Av Maria - 25 februari 2020 11:15

Antal: 20 stycken

Jäsning: ca 15 minuter + ca 20 minuter

Ugn: 200 grader, ca 15 minuter


Ingredienser:
Degen:

2,5 dl mjölk
100 g smält margarin
25 g jäst för söta degar
0,25 tsk salt
3 msk socker
1 st ägg
8,5 dl vetemjöl
1 st ägg eller äggvita för pensling av bullarna


Fyllningen:

200 g mandelmassa
inkråmet från bullarna
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
florsocker


Gör så här:
Degen:

Smula sönder jästen i en skål.

Smält smöret och blanda med mjölken och ljumma till "fingervärme".

Slå smörmjölken över jästen och rör om.

Låt det hela stå i 3 minuter.


Häll i resten av ingredienserna (förutom fyllningen) och arbeta degen kraftigt med exempelvis en trägaffel.

Låt degen jäsa i bunken under en handduk i ca 15 minuter.


Värm ugnen till 200 grader.

Knåda degen lite lätt på mjölat bakbord.

Dela degen i två delar, sedan varje del i tio småbitar.

Rulla till runda bullar som ställs på smord plåt (alla ryms på en vanlig plåt).

Jäs bullarna på plåten i ca 20 minuter.


Pensla med uppvispat ägg eller äggvita och grädda i ca 15 minuter.

Låt bullarna kallna under en handduk.


Fyllning:

Skär av ett litet lock på varje bulle Spara locken.

Gröp försiktigt ur inkråmet i bullarna med en gaffel.

Blanda inkråmet med riven mandelmassa och späd med mjölk.

Fyll blandningen i semlorna.

Garnera med vispad grädde, sätt på locken och sikta över florsocker.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards