Direktlänk till inlägg 25 februari 2020
Antal: 20 stycken
Jäsning: ca 15 minuter + ca 20 minuter
Ugn: 200 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
Degen:
2,5 dl mjölk
100 g smält margarin
25 g jäst för söta degar
0,25 tsk salt
3 msk socker
1 st ägg
8,5 dl vetemjöl
1 st ägg eller äggvita för pensling av bullarna
Fyllningen:
200 g mandelmassa
inkråmet från bullarna
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
florsocker
Gör så här:
Degen:
Smula sönder jästen i en skål.
Smält smöret och blanda med mjölken och ljumma till "fingervärme".
Slå smörmjölken över jästen och rör om.
Låt det hela stå i 3 minuter.
Häll i resten av ingredienserna (förutom fyllningen) och arbeta degen kraftigt med exempelvis en trägaffel.
Låt degen jäsa i bunken under en handduk i ca 15 minuter.
Värm ugnen till 200 grader.
Knåda degen lite lätt på mjölat bakbord.
Dela degen i två delar, sedan varje del i tio småbitar.
Rulla till runda bullar som ställs på smord plåt (alla ryms på en vanlig plåt).
Jäs bullarna på plåten i ca 20 minuter.
Pensla med uppvispat ägg eller äggvita och grädda i ca 15 minuter.
Låt bullarna kallna under en handduk.
Fyllning:
Skär av ett litet lock på varje bulle Spara locken.
Gröp försiktigt ur inkråmet i bullarna med en gaffel.
Blanda inkråmet med riven mandelmassa och späd med mjölk.
Fyll blandningen i semlorna.
Garnera med vispad grädde, sätt på locken och sikta över florsocker.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | ||||
|