Direktlänk till inlägg 26 februari 2020
Antal: ca 15 stycken
Ugn: 200 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
1 rulle kyld smördeg
Florsocker
Fyllning:
1 äpple
10 dadlar
3/4 dl skalade pistagenötter (osaltade)
½ dl honung
½ tsk kanel
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Kärna ur och grovriv äpplet.
Finhacka dadlar och nötter.
Rör ihop fyllningen.
Rulla ut smördegen och bred ut fyllningen i ett jämnt lager över hela degen.
Vik ihop långsidorna mot varandra.
Sporra eller skär ut långa stänger.
Tvinna dem vackert.
Lägg över på plåt med bakplåtspapper.
Hit går det bra att förbereda.
Grädda stängerna i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills de fått fin färg.
Låt svalna på plåten.
Pudra över rikligt med florsocker.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | ||||
|