Direktlänk till inlägg 8 maj 2020
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
4-5 bläckfisktuber
3 msk mannagryn (funkar med mjöl i nödfall)
2 tsk paprikapulver
en nypa salt
matolja eller annan neutral olja
Till servering:
lime- och/eller citronklyftor
majo av något slag
Gör så här:
Skär bläckfisktuberna i ringar.
Häll mannagryn, paprikapulver och salt i en stor fryspåse och skaka runt.
Lägg i bläckfisken och skaka så att paneringen fördelas jämnt.
Hetta upp 2 cm högt med matolja i en stor kastrull/sauteuse.
Testa så att oljan är tillräckligt varm genom att fritera en liten brödbit, om den blir gyllenbrun och fin är oljan varm nog.
Ta upp brödbiten och lägg försiktigt ned en handfull calamari.
Akta dig från oljestänk och fritera tills de är gyllenbruna på båda sidor.
Fiska upp dem med en tång eller hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
Fortsätt att fritera några i taget tills alla är klara.
Servera bums!
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|