Alla inlägg under maj 2020
Ingredienser:
2 krm cayennepeppar
½ msk grovmalen svartpeppar
1 msk oregano
1 tsk vitlökspulver
½-1 tsk salt
Gör så här:
Blanda kryddorna till cajunrubbingen och klappa in dem i köttet som du ska grilla.
En smakfull kusin till den vanliga alfaalfa-grodden.
Skotten överraskar med sin nötaktiga och fräscha smak.
Trivs bäst i kylen och munnen.
Tips!
Toppa smörgåsen för extra crunch.
Doppa i lime och använd som topping på en syrlig cheesecake.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
½ dl ketchup
½ dl neutral olja
½ dl japansk soja, gärna kikkoman
2 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta, finriven
2 tsk chiliflakes
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till marinaden.
Tips!
En het marinad som passar utmärkt till tofu och svamp.
Bör marineras minst 1 timme.
Antal: 7 portioner
Ingredienser:
Texas chili:
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
800 g färskpotatis
4 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
2 msk kapris
1 kruka gräslök
Salt
Peppar
Gör så här:
Tvätta och koka potatisen.
Blanda crème fraiche med pressad vitlök, parmesan, kapris och finskuren gräslök.
Smaka av med salt och peppar.
Skiva den ljumma potatisen och blanda med såsen.
En aromatisk ört med mild och frisk smak, liknande anis och citron.
Bör förvaras i kylen.
Tips!
Fritera och strössla över nykokt färskpotatis.
Använd i marinaden.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 stycken fina skivor fläskkarré
Rub smoke chipotle
BBQ-sås
Gör så här:
Smaksätt köttet med rubben, gnugga in kryddorna ordentligt.
Grilla köttet på medelvarm grill till det är färdigt, övergrilla inte, då blir det torrt och tråkigt.
Till karrén passar t.ex färskpotatissallad och BBQ-sås perfekt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|