Direktlänk till inlägg 14 oktober 2021
Antal: 4 portioner
Ugn: 220 grader, 5 minuter
Ingredienser:
500 g torskfilé, fryst
1 l vatten
50 g salt [ca 3 msk]
50 g smör
1 kruka färsk dill
75 g Västerbottensost, riven
1,5 dl pankoströbröd, rostat
1 citron, finrivet skal
Stuvad spetskål:
1 spetskål
50 g smör
2 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
Servering:
900 g färskpotatis, skrubbad
dillstjälkar
Gör så här:
Vispa ihop vatten och salt i en bunke till en rimningslag.
Lägg ner torskfiléerna direkt från frysen i rimlagen (det här är det bästa sättet att tina fryst fisk, den blir mycket bättre i köttet).
Sätt ugnen på 220 grader.
Ta upp fisken när den tinat och torka väl.
Vik ihop och lägg i en smord ugnssäker form.
Hacka dillen och lägg i en skål, spara stjälkarna till att koka med potatisarna.
Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i färskpotatis och dillstjälkar.
Sjud potatisen klar under lock (det här är viktigt, färskpotatis ska behandlas som en primör och ska inte kokas som vanlig potatis som läggs i kallt vatten för att sedan koka upp).
Blanda ner ost och panko i skålen med dill.
Pensla fisken med lite smält smör och strö generöst med ostblandning på fisken.
Tillaga ca 5 minuter i ugnen.
Strimla spetskålen. Fräs den mjuk i smör i en kastrull.
Pudra över mjöl och låt fräsa en liten stund.
Häll på grädde och mjölk, koka upp och smaka av med salt och svartpeppar.
Servera fisken med nykokt färskpotatis och stuvad spetskål.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|