Direktlänk till inlägg 16 oktober 2021
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Risotto:
400 g kantareller
1 gul lök, finhackad
2 klyftor vitlök
4 msk olivolja
350 g carnaroliris (eller arborioris)
3 dl torrt vitt vin
ca 1,5 l buljong, höns- eller grönsaksbuljong
50 g smör, kallt
100 g parmesanost, riven
2 msk neutral rapsolja
salt
peppar
Topping:
75 g smör
0,5 dl sötmandel, grovt hackad
1 knippe dill
Gör så här:
Stek kantarellerna på hög värme i rapsoljan tills den fått lite färg.
Salta och peppra.
Koka upp buljong och varmhåll den.
Lägg smöret till toppingen och hackad mandel i en liten kastrull.
Bryn till smöret doftar kola. Håll varmt.
Stek lök i olivolja i en tjockbottnad kastrull.
Lägg i riset och rör om i kastrullen i någon minut.
Häll på vinet och låt absorbera in i riset.
Lägg hälften av kantarellerna i riset.
Häll på varm buljong, 1 dl åt gången.
Rör konstant och häll på mer buljong allteftersom den absorberas av riset.
Det är rörandet som gör risotton krämig.
Fortsätt tills allt buljong är i risotton och risotton är krämig och lite lös i konsistensen, ca 20 minuter.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt smör och parmesan och rör om.
Lägg upp risotton på tallrikar.
Toppa med resterande kantareller, det brynta mandelsmöret och lite dill.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|