Direktlänk till inlägg 16 oktober 2021

Örtbakad torsk med potatis- & yoghurtkräm

Av Maria - 16 oktober 2021 08:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, 30 minuter + 10 minuter


Ingredienser:

Örtbakad torsk:

500 g torskfilé
0,5 kruka färsk persilja
0,5 kruka färsk dragon
0,5 kruka färsk dill
1 dl pankoströbröd
50 g smör


Potatis- & yoghurtskräm:

600 g fast potatis, skalad
500 g turkisk yoghurt
1 hel vitlök, rostad i ugn i folie med olivolja ca en ½ timme


Dragonkål:

0,5 spetskål, fint strimlad
0,5 kruka färsk dragon
1 dl rapsolja
1 citron, finrivet skal och färskpressad saft
salt
svartpeppar, nymalen


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg den hela vitlöken på ett ark aluminiumfolie.

Rinlga på lite olivolja.

Slå in till ett tätt paket och lägg i en ugnssäker form.

Baka i ugnen ca 30 minuter tills vitlöken är mjuk.


Mixa dragon, persilja, dill och pankoströbröd till ett grönt pulver. 

Skär och vik torskfiléerna så att de blir jämntjocka.

Lägg dem i en ugnssäker form.

Hyvla över smör och strö över den mixade örtblandningen.
Tillaga i ugnen ca 10 minuter.


Skala och koka potatisen precis mjuk Häll av och pressa potatisen genom en potatispress.
Ta ut vitlöken ur foliet och tryck ner de nu mjuka vitlöksklyftorna direkt i den pressade potatisen.

Tillsätt yoghurten och vispa runt till en fluffig kräm

Smaka av med finrivet citronskal, salt och peppar.


Strimla kålen fint. Hacka dragonen.
Värm upp rapsolja i en kastrull tillsammans med citronsaft och dragon.

Häll den varma oljan över kålen och salta.

Massera in oljan i kålen med rena händer.
Bottna en tallrik med potatiskräm, lägg fisken ovanpå krämen och toppa med kålen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards