Direktlänk till inlägg 16 oktober 2021
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, 30 minuter + 10 minuter
Ingredienser:
Örtbakad torsk:
500 g torskfilé
0,5 kruka färsk persilja
0,5 kruka färsk dragon
0,5 kruka färsk dill
1 dl pankoströbröd
50 g smör
Potatis- & yoghurtskräm:
600 g fast potatis, skalad
500 g turkisk yoghurt
1 hel vitlök, rostad i ugn i folie med olivolja ca en ½ timme
Dragonkål:
0,5 spetskål, fint strimlad
0,5 kruka färsk dragon
1 dl rapsolja
1 citron, finrivet skal och färskpressad saft
salt
svartpeppar, nymalen
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg den hela vitlöken på ett ark aluminiumfolie.
Rinlga på lite olivolja.
Slå in till ett tätt paket och lägg i en ugnssäker form.
Baka i ugnen ca 30 minuter tills vitlöken är mjuk.
Mixa dragon, persilja, dill och pankoströbröd till ett grönt pulver.
Skär och vik torskfiléerna så att de blir jämntjocka.
Lägg dem i en ugnssäker form.
Hyvla över smör och strö över den mixade örtblandningen.
Tillaga i ugnen ca 10 minuter.
Skala och koka potatisen precis mjuk Häll av och pressa potatisen genom en potatispress.
Ta ut vitlöken ur foliet och tryck ner de nu mjuka vitlöksklyftorna direkt i den pressade potatisen.
Tillsätt yoghurten och vispa runt till en fluffig kräm
Smaka av med finrivet citronskal, salt och peppar.
Strimla kålen fint. Hacka dragonen.
Värm upp rapsolja i en kastrull tillsammans med citronsaft och dragon.
Häll den varma oljan över kålen och salta.
Massera in oljan i kålen med rena händer.
Bottna en tallrik med potatiskräm, lägg fisken ovanpå krämen och toppa med kålen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|