Direktlänk till inlägg 16 december 2011
Antal: 16 skivor
Ugn: 180 grader, ca 90 minuter
Ingredienser:
1 hare
500 g fläskkött, t.ex bog
200 g smör
4 äggulor
3 msk konjak
Salt
Peppar
Enbär
200 g späck i tunna skivor
Marinad:
1 flaska rödvin
1 dl olja
½ dl rödvinsvinäger
1 skalad och skivad morot
1 skalad och skivad gul lök
2 tsk timjan
2 lagerblad
1 tsk svart- och vitpepparkorn
Gör så här:
Stycka haren och skär fläskköttet i mindre bitar.
Blanda ingredienserna till marinaden.
Låt köttet ligga i marinaden minst 2 dygn.
Bryn haren och fläsket och lägg över det i en gryta.
Häll på den silade marinaden och låt koka tills köttet är välkokt, 3/4 - 1 timme.
Ta upp köttet och låt det svalna.
Bena ur haren.
Sätt ugnen på 180 grader.
Mal har- och fläskköttet eller finfördela det i matberedare (inte för fint).
Rör smör, äggulor och konjak.
Smaksätt med salt, peppar och krossade enbär.
Blanda med det malda köttet.
Klä en form, rymd ca liter, med späckskivor.
Fyll formen med smeten och täck med späck.
Grädda patén i vattenbad i ugnen ca 90 minuter.
Låt patén svalna i formen och stjälp sedan upp den.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|