Direktlänk till inlägg 4 februari 2013
Antal: ca 2 liter
Ingredienser:
1 kg blandade grönsaker, tex blomkål, morötter och lök, gärna i olika färger
1 dl salt
1 liter + 5 dl vatten
1 tsk gula senapsfrön
4 lagerblad
2 dl ättiksprit (12%)
4 dl strösocker
Gör så här:
Ansa och skala grönsakerna.
Bryt blomkålen i buketter.
Skär morötterna i bitar.
Skär löken i klyftor.
Förväll blomkålen i lättsaltat vatten ca 3 minuter.
Lägg grönsakerna i en bunke.
Blanda salt och 1 liter vatten och häll över grönsakerna.
Låt grönsakerna stå i kylen ca 12 timmar.
Häll av grönsakerna och lägg dem i glasburkar, varvade med senapsfrön och lagerblad.
Koka upp ättika, socker och 5 dl vatten i en kastrull.
Häll lagen över grönsakerna och sätt på lock.
Låt kallna och förvara i kyl.
Håller ca 3 månader.
Pickles är gott till tex grönsaksbiffar och grönsaksbullar.
Men också finhackad i en svalkande yoghurtssås som passar till grillat.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|