Direktlänk till inlägg 4 februari 2013

Grönsakspickles (Vego)

Av Maria - 4 februari 2013 17:15

Antal: ca 2 liter


Ingredienser:
1 kg blandade grönsaker, tex blomkål, morötter och lök, gärna i olika färger

1 dl salt

1 liter + 5 dl vatten

1 tsk gula senapsfrön

4 lagerblad

2 dl ättiksprit (12%)

4 dl strösocker


Gör så här:

Ansa och skala grönsakerna.

Bryt blomkålen i buketter.

Skär morötterna i bitar.

Skär löken i klyftor.

Förväll blomkålen i lättsaltat vatten ca 3 minuter.

Lägg grönsakerna i en bunke.

Blanda salt och 1 liter vatten och häll över grönsakerna.

Låt grönsakerna stå i kylen ca 12 timmar.

Häll av grönsakerna och lägg dem i glasburkar, varvade med senapsfrön och lagerblad.

Koka upp ättika, socker och 5 dl vatten i en kastrull.

Häll lagen över grönsakerna och sätt på lock.

Låt kallna och förvara i kyl.

Håller ca 3 månader.


Pickles är gott till tex grönsaksbiffar och grönsaksbullar.

Men också finhackad i en svalkande yoghurtssås som passar till grillat.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Av Maria - Fredag 14 juni 06:27

Antal: 8 portioner Ugn: 200 grader, 25-30 minuter   Ingredienser: 2 små bananer 500 g keso 6 ägg Ev. 1 msk honung 2 dl hackad/mixad sötmandel 1/4-½ g saffran Bär till servering, tex hallon och granatäpple   Gör så här: Sätt ...

Av Maria - Torsdag 13 juni 06:25

Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, ca 1 timme   Ingredienser: 2 dl fiberhavregryn 2 dl grovt rågmjöl 2 dl kokosmjöl 1 dl rågkross 1 dl hackade nötter 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1 banan 5 dl mild yoghurt   Gör så här: Sätt u...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se