Direktlänk till inlägg 16 februari 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
450 g oskalade räkor eller 1/4 rensade
250 g musslor
2½ msk vetemjöl
4 dl buljong (räk- eller musselspad + vatten)
½ fiskbuljongtärning
1 dl matlagningsgrädde eller hälften vispgrädde hälften mjölk
2 msk smör eller margarin
½ krm salt, efter smak
½ krm vitpeppar, efter smak
½ liten citron, pressad saft
2 msk hackad dill, efter smak
Gör så här:
Tag enbart räkor eller musslor eller hälften av varje.
Tina frysta räkor, skala dem.
Dela ev stora räkor.
Koka gärna skalen tillsammans med dillstjälkar i lite vatten ca 10 minuter.
Sila spadet och använd det i såsen.
Häll av spadet på musslorna och spara det.
Tag ev bort skägget och den sega slutmuskeln på musslorna.
Vispa ut mjölet i lite kall vätska (vatten, spad, mjölk eller grädde) i en kastrull.
Tillsätt resten av vätskan, ev buljongtärning och matfett.
Koka upp under omrörning och koka på svag värme 3-5 minuter.
Smaksätt ev med lite salt, nymalen peppar och citron.
Lägg i skaldjur och hackad dill.
Låt alltsammans bli hett, men inte koka, då blir skaldjuren sega.
Servering:
Servera till kokt fisk, fiskfärs, fisksufflé.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|