Direktlänk till inlägg 17 februari 2013
Antal: ca 30 bullar
Jäsning: ca 45 minuter + 30-40 minuter
Ugn: 250 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
1½ dl pumpakärnor
75 g jäst
8 dl vatten
2 msk mörk sirap
2 msk olivolja
2 tsk brödkryddor
4 dl siktat dinkelmjöl
12-13 dl (720-780 g) mörkt lantvetemjöl
1 dl solrosfrön
1½ dl krossade linfrön
1 msk salt
Pensling:
1 ägg
Garnering:
3 msk pumpakärnor
½ msk flingsalt
Gör så här:
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna.
Låt kallna.
Smula jästen i en bunke.
Blanda den med kallt vatten, sirap, olja, brödkrydda och dinkelmjöl.
Blanda i hushållsassistent 1-2 minuter.
Tillsätt lantvetemjölet, lite i taget, och låt maskinen arbeta ca 5 minuter eller arbeta degen för hand ca 10 minuter.
Tillsätt solrosfrön, linfrön och salt.
Arbeta degen ytterligare ca 2 minuter.
Låt degen jäsa övertäckt ca 45 minuter.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk.
Dela den i två bitar och rulla ut tjocka längder.
Skär längderna i bitar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Låt jäsa övertäckta 30-40 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Strö över pumpakärnor och flingsalt.
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter.
Låt kallna på galler.
Kall degvätska blandas snabbt med övriga ingredienser.
Enklast är att blanda degen i en köksmaskin.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|