Alla inlägg under januari 2014

ANNONS
Av Maria - 26 januari 2014 14:45




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

250-300 g pastahjul

Vatten

Salt

250 g rökt korv i bitar

1 liten purjolök

1 röd paprika

3-4 tomater


Sås:

100 g ädelost

3 dl gräddfil


Gör så här:

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Spola den med kallt vatten.

Låt den rinna av och kallna.

Skölj och ansa grönsakerna.

Finstrimla purjolök och paprika.

Skiva tomaterna.

Skär korven i små bitar och blanda ner dem i pastan tillsammans med lök och paprika.

Lägg salladen på ett fat och placera tomatskivorn runt omkring.

Mosa ädelsosten och blanda den med gräddfilen.

Ringla lite av såsen över salladen och servera resten av såsen i en skål bredvid.




ANNONS
Av Maria - 26 januari 2014 07:15

Svårpressad citron?

Kör citronen i mikrovågsugnen i ca 20 sekunder.

Lå den svalna och ta tacksamt emot 30-40% mer saft när du pressar musten ur den.

Av Maria - 25 januari 2014 14:45




Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, ca 15-20 minuter


Ingredienser:
4 benfria laxbitar med skinnsida, ca 150 g styck

Salt


Örttäcke:

1 dl ströbröd

½ dl finhackade örter, persilja, timjan

2 finhackad vitlöksklyfta

Rivet skal av ½ citron

50 g smält smör eller margarin


Ceasarröra:

250 g kesella

1 hårdkokt ägg

50 g sardeller (½ ask)

1 tsk ljus fransk senap

½ dl nyriven parmesanost

Salt

Peppar


Gör så här:
Lägg laxfiléerna i smord form.

Salta lätt.

Rör samman alla ingredienserna till örttäcket.

Bred det över laxfiléerna.

Baka mitt i ugnen ca 15-20 minuter.

Gör under tiden Ceasarröran.

Hacka ägg och sardeller fint.

Rör ner det i kesellan tillsammans med senap och parmesanost.

Smaka av med salt och peppar.

Bjud de frasiga laxfiléerna tillsammans med Ceasarröran och potatis bakade med lagerblad.




Av Maria - 25 januari 2014 07:15




Ingredienser:

½ rödkål

3 äpplen

2 cm ingefära

½ chili utan frön

½ citron


Gör så här:

Skala ingefäran och citronen.

Dela chilin och skrapa ur fröna.

Skär alla ingredienser i bitar och varva råsaftcentrifugen.

Servera genast och piggna till.




Av Maria - 24 januari 2014 19:00

Antal: 1 brödkaka

Jäsning: ca 20 minuter, ca 30 minuter

Ugn: 225 grader, ca 20 minuter + ca 5 minuter


Ingredienser:
1/4 paket jäst

2 dl mjölk

1½ dl vatten

3 msk rapsolja

½ msk salt

1 msk honung

1 msk torkad timjan

8-9 dl vetemjöl

25 g rumsvarmt smör

1 klyfta vitlök

3 msk rapsolja

½ msk flingsalt

Gärna en kvist färsk timjan


Gör så här:

Smula jästen i en bunke och häll över fingervarm mjök och vatten (37 grader).

Blanda i olja, salt, honung, timjan och hälften av mjölet.

Klicka i det mjuka smöret och arbeta degen för hand eller i maskin.

Tillsätt resten av mjölet, men spara lite till utbakningen och fortsätt arbeta tills degen släpper från bunken.

Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.


Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda snabbt till en slät deg.

Kavla ut till en platta ca 25*30 sm och lägg i en bakplåtspappersklädd liten långpanna.

Låt jäsa under bakdukk i ca 30 minuter.


Sätt ugnen på 225 grader.

Gör gropar i degen med fingret.

Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.


Ta ut brödet vänd det uppochned på en plåt, låt papperet sitta kvar och grädda ytterligare 5 minuter på undersidan.

Pressa vitlöken i oljan.

Ta ut och vänd brödet rätt.

Pensla på vitlöksoljan, strö över flingsalt och färsk timjan.

Servera brödet ljummet med extra olja att doppa bröden i.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se