Alla inlägg under januari 2014

Av Maria - 27 januari 2014 06:15

Mängd: 6 dl


Ingredienser:

500 gr hackade jordgubbar
1 grönt äpple, ca 120 gram
1 gul lök
1 msk rapsolja
1/2 - 1 tsk chiliflakes (beroende på hur stark du vill ha den)
1 kanelstång
1 tsk torkad ingefära
1 tsk currypulver
1 tsk blandade senapsfrön
1/2 dl äppelcidervinäger
1 dl muscovadosocker
3 krm salt


Gör så här:

Skala och hacka löken.
Stek löken på lite under medelvärme i 15 minuter utan att den tar färg.

Använd en tjockbottnad kastrull eller panna med höga kanter och lock.
Skala äpplet och skär bort kärnhuset samt allt annat utom fruktköttet.

Skär i bitar.

Lägg och stek med löken.
Rensa och snoppa jordgubbar.

Skär dem i bitar.

Lägg med och stek med löken.
Tillsätt resten av ingredienserna: chiliflakes, kanelstång, ingefära, curry, senapsfrön, vinäger, socker och salt.
Låt puttra under lock på låg värme i ca 45 minuter.

Rör då och då.
Häll upp när den är varm på steriliserade burkar och sätt på lock direkt.

Låt svalna.

Förvaras mörkt och svalt.

Öppnad burk förvaras i kylen.

Av Maria - 26 januari 2014 14:45




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

250-300 g pastahjul

Vatten

Salt

250 g rökt korv i bitar

1 liten purjolök

1 röd paprika

3-4 tomater


Sås:

100 g ädelost

3 dl gräddfil


Gör så här:

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Spola den med kallt vatten.

Låt den rinna av och kallna.

Skölj och ansa grönsakerna.

Finstrimla purjolök och paprika.

Skiva tomaterna.

Skär korven i små bitar och blanda ner dem i pastan tillsammans med lök och paprika.

Lägg salladen på ett fat och placera tomatskivorn runt omkring.

Mosa ädelsosten och blanda den med gräddfilen.

Ringla lite av såsen över salladen och servera resten av såsen i en skål bredvid.




Av Maria - 26 januari 2014 07:15

Svårpressad citron?

Kör citronen i mikrovågsugnen i ca 20 sekunder.

Lå den svalna och ta tacksamt emot 30-40% mer saft när du pressar musten ur den.

51

Av Maria - 26 januari 2014 06:15

Av Maria - 26 januari 2014 06:00

Ingredienser:

1 handfull spenat, ca 70 g

½ broccoli

½ fänkål

150 g grönkål

2 äpplen

½ citron skalad


Gör så här:

Skär bort skalet från citronen.

Skär broccolin, fänkålen, grönkålen och äpplena i bitar.

Lägg alla frukter och grönsaker i din råsaftcentrifug.

Kör någon minut.

Lägg is i glasen och häll upp juicen.

Av Maria - 25 januari 2014 14:45




Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, ca 15-20 minuter


Ingredienser:
4 benfria laxbitar med skinnsida, ca 150 g styck

Salt


Örttäcke:

1 dl ströbröd

½ dl finhackade örter, persilja, timjan

2 finhackad vitlöksklyfta

Rivet skal av ½ citron

50 g smält smör eller margarin


Ceasarröra:

250 g kesella

1 hårdkokt ägg

50 g sardeller (½ ask)

1 tsk ljus fransk senap

½ dl nyriven parmesanost

Salt

Peppar


Gör så här:
Lägg laxfiléerna i smord form.

Salta lätt.

Rör samman alla ingredienserna till örttäcket.

Bred det över laxfiléerna.

Baka mitt i ugnen ca 15-20 minuter.

Gör under tiden Ceasarröran.

Hacka ägg och sardeller fint.

Rör ner det i kesellan tillsammans med senap och parmesanost.

Smaka av med salt och peppar.

Bjud de frasiga laxfiléerna tillsammans med Ceasarröran och potatis bakade med lagerblad.




Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards