Alla inlägg under januari 2014
Ingredienser:
12 längdskurna skivor vitt formbröd
Fyllning 1 & 3:
250 g krämig leverpastej
1 dl grädde
100 g färska champinjoner
2 msk konjak
Fyllning 2:
1 dl majonnäs
½ dl vispgrädde
150 g rökt skinka
1 liten burk krossad ananas
Garnering:
Ca 6 msk majonnäs
Apelsinskivor
Ca 10-12 skivor rökt skinka
Ca 10-12 skivor ost
Färsk gurka
Cocktailtomater
Ananasskivor
Valnötter
Färsk timjan eller oregano
Gör så här:
Ansa svampen och finhacka den.
Rör samman alla ingredienserna till fyllning 1 & 3 till en smidig kräm.
Låt ananasen till fyllningen 2 rinna av.
Tärna skinkan, vispa grädden till skum.
Rör samman grädden med majonnäs, skinka och ananas.
Smaka ev av med salt och peppar.
Lägg tre brödskivor som botten.
Bred ca hälften av fyllning 1 & 3 över dem.
Täck med tre nya brödskivor på andra ledden.
Bred fyllning 2 över dem och täck med tre nya brödskivor som läggs parallellt med de första.
Bred resten av pastejfyllningen över dem.
Täck med de tre sista brödskivorna på andra ledden.
Bred majonnäs över och runtom hela smörgåstårtan.
Garnera som du vill.
100 g broccoli innehåller nästan lika mycket protein som ett glas mjölk.
Extra plus för mättande fibrer och inte ett uns av fett.
Broccolibuketterna må vara snyggare men stammen är precis lika nyttig och god.
Prova att strimla tunt och linda in i rispapper i sällskap med andra grönsaker.
Mördegssnittar med lemon curd (Glutenfritt)
Mjuka kakor - Vad gick fel? & Förvaring
Marängsviss med snabbinkokta bär
Maki-rulle med kallrökt lax & wasabikräm
Morots- & apelsinjuice med ingefära
Magnifik lammgryta med korv (GI-mat)
Mandelgröt med björnbär (LCHF)
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
250 g pasta, gärna fjärilar
200 g broccolibuketter
1 knippe rädisor
1 röd paprika
600 g räkor med skal
Dressing:
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk flytande honung
½ paket saffran
½ tsk rivet citronskal
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk smulad dragon
½ tsk salt
Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Spola pastan i kallt vatten.
Koka broccolin i lättsaltat vatten, ca 3 minuter.
Ansa och skiva rädisorna.
Kärna ur och tärna paprikan.
Skala räkorna.
Blanda samman alla ingredienserna till dressingen.
Smaka av.
Blanda försiktigt samman pastan med broccoli, rädisor och paprika.
Häll över dressingen strax innan salladen skall serveras.
Strö över räkorna.
Ingredienser:
½ broccoli
2 stjälkar selleri
2 äpplen
2 cm ingefära
Gör så här:
Skala ingefäran och dela broccolin, sellerin och äpplena i bitar.
Lägg allt i en råsaftcentrifug.
Häll upp i glas och njut.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|