Direktlänk till inlägg 21 juli 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 gram mört kött från kyckling, nöt eller gris
1,5 msk mald spiskummin
0,3 g saffran
1 msk paprikapulver
0,5 tsk kajennpeppar
0,5 dl citronsaft
0,5 dl olivolja
Tillbehör: 4 port kokt couscous
1 dl russin
1 dl strimlade torkade aprikoser
0,5 dl grovhackad mandel eller pistagenötter
2 dl naturell matyoghurt
2 msk olivolja att blanda med yoghurten
2 msk citronsaft
1 tsk torkad mynta
3 msk vatten
0,5 dl harissa
0,5 dl olivolja
1 zucchini
8 cocktailtomater
2 msk olivolja att steka i
0,5 tsk gurkmeja
2 krm cayenne
0,5 tsk paprikapulver
Gör så här:
Skär köttet i små kuber (2x2 cm).
Arbeta ihop kött och övriga ingredienser i en bunke.
Marinera så länge du har tid.
Gärna någon timme eller över natten.
Lägg spetten i vatten i 20 minuter innan stekning eller grillning.
Förbered tillbehör.
Koka couscous enligt paket och blanda med russin, strimlade aprikoser och nötter.
Blanda sås av matyoghurt, olivolja, citronsaft, mynta och vatten.
Blanda harissa med olivolja i en skål.
Skär zucchini i bitar och fräs i olivolja med halverade cocktailtomater, gurkmeja, cayenne och paprika.
Trä upp kött på spett (3-5 köttbitar på vardera spett).
Pensla dem med överbliven marinad.
Grilla spetten eller stek i grillpanna runt om i ca 8-10 minuter.
Alternativt kan du steka dem i ugn på 200 grader grill i 15 minuter.
Vänd då och då.
Ha gärna en långpanna med folie under.
Servera de marockanska kycklingspetten med kokt couscous, fräst zucchini och tomat, yoghurtsås, harissa och ev. chermoula.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|