Direktlänk till inlägg 21 juli 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 gram mört kött från kyckling, nöt eller gris
1,5 msk mald spiskummin
0,3 g saffran
1 msk paprikapulver
0,5 tsk kajennpeppar
0,5 dl citronsaft
0,5 dl olivolja
Tillbehör: 4 port kokt couscous
1 dl russin
1 dl strimlade torkade aprikoser
0,5 dl grovhackad mandel eller pistagenötter
2 dl naturell matyoghurt
2 msk olivolja att blanda med yoghurten
2 msk citronsaft
1 tsk torkad mynta
3 msk vatten
0,5 dl harissa
0,5 dl olivolja
1 zucchini
8 cocktailtomater
2 msk olivolja att steka i
0,5 tsk gurkmeja
2 krm cayenne
0,5 tsk paprikapulver
Gör så här:
Skär köttet i små kuber (2x2 cm).
Arbeta ihop kött och övriga ingredienser i en bunke.
Marinera så länge du har tid.
Gärna någon timme eller över natten.
Lägg spetten i vatten i 20 minuter innan stekning eller grillning.
Förbered tillbehör.
Koka couscous enligt paket och blanda med russin, strimlade aprikoser och nötter.
Blanda sås av matyoghurt, olivolja, citronsaft, mynta och vatten.
Blanda harissa med olivolja i en skål.
Skär zucchini i bitar och fräs i olivolja med halverade cocktailtomater, gurkmeja, cayenne och paprika.
Trä upp kött på spett (3-5 köttbitar på vardera spett).
Pensla dem med överbliven marinad.
Grilla spetten eller stek i grillpanna runt om i ca 8-10 minuter.
Alternativt kan du steka dem i ugn på 200 grader grill i 15 minuter.
Vänd då och då.
Ha gärna en långpanna med folie under.
Servera de marockanska kycklingspetten med kokt couscous, fräst zucchini och tomat, yoghurtsås, harissa och ev. chermoula.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|