Alla inlägg under april 2016

Av Maria - 27 april 2016 15:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 gula lökar

Smör eller kokosfett för stekning

200 g rödbetor

5 dl vatten

1 buljontärning eller fond

20 g smör

2 dl créme fraiche

Salt

Peppar

2-3 tsk vitvinsvinäger

150 g fetaost

20 g pinjenötter

Några basilikablad

100 g svarta oliver


Gör så här:

Hacka löken och fräs den i smör eller kokosfett i en kastrull.

Skala rödbetorna och skär dem i tärningar.

Lägg dessa i kastrullen och häll på vatten och smula ner buljongen.

Tillsätt även det extra smöret.

Koka tills rödbetorna är mjuka.

Tillsätt créme fraiche och smaka av med salt och peppar.

Smaka också av med vinäger.

Skär fetaosten i tärningar och rosta pinjenötterna.

Servera soppan med fetaosten, pinjenötterna, basilikabladen och svarta oliver.

Av Maria - 27 april 2016 14:45

Antal: 1 bröd

Jäsning: 45 min

Ugn: 200 grader, ca 35 min


Ingredienser:

50 g jäst
3/4 dl flytande margarin
5 dl ljummet vatten
1 dl Fibrex
1 dl hirsflingor
1 msk loppfrön
1 tsk salt
1/4 dl Vit Sirap
ca 1 l fin glutenfri mjölblandning


Gör så här:

Smula jästen i en degbunke.

Tillsätt margarin, och vatten.

Rör i fibrex, hirs och loppfrön och låt stå i 10 minuter.

Blanda i sirapen.

Tillsätt saltet och mjölet och arbeta degen kraftigt med elvisp eller i matberedare i cirka 3 minuter.

Fördela degen i en smord och hirsflinge-beströdd form, cirka 1,5 l.

Låt jäsa i 45 minuter.


Grädda formfranskan på näst understa falsen i 200 °C i cirka 35 minuter.

Låt brödet vila i formen i 5 minuter innan det stjälps upp på galler.

Låt svalna under bakduk.

Frys in i skivor, så är det enkelt att plocka ut så många skivor som går per gång.

Av Maria - 27 april 2016 14:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

75 g havssallat

½ röd spansk peppar

2 tsk sesamfrön

½ dl japansk soja

2 msk risvinäger

1½ msk strösocker

1 msk sesamolja


Gör så här:

Skölj sallaten väl i ett durkslag och låt den rinna av.

Strimla sallaten runt.

Dela, kärna ur och finhacka chilin.

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme och låt svalna.

Blanda samtliga ingredienser i en bunke och låt dra 15 minuter.

Servera sallaten till fisk och skaldjur.

Av Maria - 27 april 2016 07:15

2001 (Fredag)

Matkalendern: Pasta pesto


2003 (Söndag)

Matkalendern: Apelsinkotletter


2004 (Tisdag)

Matkalendern: Räk- och basilikapasta


2008 (Söndag)

Matkalendern: Baconlindad fläskfilé




Av Maria - 26 april 2016 17:45

Antal: 12 bitar

Ugn: 175 grader, 20 minuter


Ingredienser:

Botten:

75 g smör

200 g riven kokos (6 dl)
2 dl strösocker
ägg
½ citron, finrivet skal och pressad saft

 

Fyllning och Topping:

3 dl vispgrädde
1½ liter jordgubbar ev ätbara blommor
florsocker

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.

Smält smöret.

Rör ihop med kokos och socker.

Tillsätt ägg och citron och rör till en jämn smet.


Häll ut smeten i två högar på en plåt med bakplåtspapper.

Platta till med t ex en slickepott till 2 runda bottnar, ca 1 cm tjocka, med en diameter på 22 cm.


Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

Låt kallna.

Vispa grädden fluffig.

Lägg ena bottnen på ett tårtfat och skiva över hälften av jordgubbarna.


Lägg på den andra bottnen och bred på grädden.

Toppa med jordgubbar, garnera ev med ätbara blommor och pudra över lite florsocker.

23

Av Maria - 26 april 2016 14:00

22

Av Maria - 26 april 2016 14:00

21

Av Maria - 26 april 2016 14:00

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards