Direktlänk till inlägg 10 juli 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
3 ark färsk filodeg
1 burk feferoni (320 g)
5 dl grovriven vällagrad ost
1 msk olivolja
250 g små kvisttomater
Salt
Svartpeppar
70 g babyspenat
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
Gör så här:
Dela filodegsarken i 3 bitar från långsidan.
Hacka feferonin och låt hacket rinna av i en sil.
Blanda feferoni med ost och fördela längst ner på filodegsbitarna.
Rulla in fyllningen 2 varv.
Vik in degens långsidor och rulla ihop till en rulle.
Pensla med olja och grilla runt om till fin färg.
Grilla tomaterna, gärna på sin kvist, tills de precis börjar spricka.
Salta och peppra.
Servera rullarna på en spenatbädd med tomaterna och ringla över olja och vinäger.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|