Direktlänk till inlägg 10 juli 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 portioner ris (eller pasta)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 förp (á 240 g) renskav
1 msk olja
2½ dl matlagningsgrädde
½ tsk timjan
2 dl mjölk
½ msk majsstärkelse
Salt
Peppar
1 msk dijonsenap
½ kruka persilja
250 g körsbärstomater
2 tsk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och skiva lök och vitlök.
Stek skavet, löken och vitlöken i oljan i en stor stekpanna i omgångar och lägg över i en stor kastrull.
Tillsätt grädde och timjan och låt det koka upp.
Blanda mjölk med majsstärkelse och häll ner i kastrullen.
Låt det koka några minuter under omrörning.
Smaka av med salt, peppar och dijonsenap.
Hacka persiljan och vänd ner.
Dela tomaterna och blanda med olivolja och vinäger.
Salta och peppra.
Servera grytan med riset och tomaterna.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|