Direktlänk till inlägg 30 december 2016
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, 20 minuter
Ingredienser:
400 g fläskfilé
Ett knippe färsk salvia
Kryddblandning:
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk finstött rosmarin
Marinad:
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl vinäger
2 msk vatten
1 dl olivolja
1 msk fransk senap
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 finhackad lök
Gör så här:
Klappa in köttet med kryddblandningen och bryn för att få färg.
Tillaga i ugn 225 grader, 20 minuter.
Låt svalna.
Skiva köttet i cirka 1 centimeter tunna skivor.
Blanda marinaden och marinera köttet kallt över natten.
Toppa med smörstekt salviablad vid servering.
Servera med ljummen champinjonsallad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 2 förp Kycklingspett, tex Ingefära & chili (à 480 g)1 gurka1 röd chilifrukt, utan kärnor1 kruka färsk koriander, spara lite till servering4 msk japansk soja1 tsk färsk ingefära, riven2 msk risvinäger2 tsk sesa...
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|