Alla inlägg under april 2016

Av Maria - 18 april 2016 08:00

2001 (Onsdag)

Matkalendern: Fru bråttoms bjudsoppa


2003 Långfredag (Fredag)

Matkalendern: Stroganoffpanna


2004 (Söndag)

Matkalendern: Räkor i smakrik sås


2008 (Fredag)

Matklaendern: Gratinerad ansjovisrulle




Av Maria - 17 april 2016 16:15

Ingredienser:

1½ tsk torrjäst
7 dl lantbrödsmjöl, 4 sädeslag
1½ tsk salt
1 msk smör
2 msk mörk sirap
3 dl vatten

 

Gör så här:

Program Normal

Av Maria - 17 april 2016 15:30

Ingredienser:
1 äpple

1 stjälk selleri

4 blad svartkål

½ citron


Gör så här:
Skär bort skalet från citronen.

Dela alla frukter och grönsaker i bitar och lägg i din råsaftcentrifug.

Kör någon minut, häll upp och njut.

33

Av Maria - 17 april 2016 14:00

32

Av Maria - 17 april 2016 14:00

Av Maria - 17 april 2016 07:45

1979 (Tisdag)
Köksalmanack:
Blodplättar på mix, vitkålssallad med strimlad purjolök. Jordgubbskräm med mjölk eller grädde

 

2001 (Tisdag)

Matkalendern: Stekt spätta med citruspotatis


2003 Skärtorsdag (Torsdag)

Matkalendern: Potatiskaka med bacon


2004 (Lördag)

Matkalendern: Lövkrattagryta


2008 (Torsdag)

Matkalendern: Snabba pizzan




Av Maria - 16 april 2016 15:30


Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 portioner ris

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

1 tsk gurkmeja

1 tsk ingefära (torkad)

1 tsk spiskummin

§ tsk chilipulver

7½ dl grönsaksbuljong (vatten & tärning eller fond)

400 ml kokosmjölk

3 dl röda linser

ca 400 g rotselleri

65 g babyspenat

1 lime

Salt

Peppar

50 g mandelspån


Gör så här:

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Skala och hacka lök och vitlök.

Hetta upp olivolja i en gryta på medelvärme, fräs lök och vitlök tillsammans med kryddorna.

Häll på buljong och kokosmjölk och koka upp.

Rör ner linserna och koka ca 8 minuter.

Skär bort skalet av rotsellerin och riv den grovt.

Tillsätt den och låt koka ytterligare 2 minuter.

Vänd ner spenaten i grytan och smaka av med pressad lime, salt och peppar.

Servera grytan med ris och mandelspån.




Av Maria - 16 april 2016 14:32

Antal: ca 20 stycken

Ugn: 225 grader, ca 15 minuter


Ingredienser:

Mördeg:

3 dl (180 g) vetemjöl

150 g margarin eller smör

1½ msk socker

Vatten eller grädde


Fyllning:

2 ägg

1½ dl socker

1 stor citron

100 g margarin eller smör


Gör så här:

Mördeg:

Hacka samman mjölet, matfettet och sockret på bakbordet.

Tillsätt vätskan coh arbeta ihop degen.

Kavla ut den och kläd bakelseformar med 2/3 av degen.


Fyllning:

Vispa äggen och sockret, tillsätt det rivna skalet och saften av citronen.

Smält matfettet, rör ner äggsmeten och sjud krämen under vispning tills den tjocknar.

Häll krämen, när den svalnat, i formarna, täck med resten av degen.

Grädda kakorna i 225 graders värme ca 15 minuter.





Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards