Alla inlägg under april 2016
2001 (Onsdag)
Matkalendern: Fru bråttoms bjudsoppa
2003 Långfredag (Fredag)
Matkalendern: Stroganoffpanna
2004 (Söndag)
Matkalendern: Räkor i smakrik sås
2008 (Fredag)
Matklaendern: Gratinerad ansjovisrulle
Ingredienser:
1½ tsk torrjäst
7 dl lantbrödsmjöl, 4 sädeslag
1½ tsk salt
1 msk smör
2 msk mörk sirap
3 dl vatten
Gör så här:
Program Normal
Ingredienser:
1 äpple
1 stjälk selleri
4 blad svartkål
½ citron
Gör så här:
Skär bort skalet från citronen.
Dela alla frukter och grönsaker i bitar och lägg i din råsaftcentrifug.
Kör någon minut, häll upp och njut.
1979 (Tisdag)
Köksalmanack: Blodplättar på mix, vitkålssallad med strimlad purjolök. Jordgubbskräm med mjölk eller grädde
2001 (Tisdag)
Matkalendern: Stekt spätta med citruspotatis
2003 Skärtorsdag (Torsdag)
Matkalendern: Potatiskaka med bacon
2004 (Lördag)
Matkalendern: Lövkrattagryta
2008 (Torsdag)
Matkalendern: Snabba pizzan
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 portioner ris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk gurkmeja
1 tsk ingefära (torkad)
1 tsk spiskummin
§ tsk chilipulver
7½ dl grönsaksbuljong (vatten & tärning eller fond)
400 ml kokosmjölk
3 dl röda linser
ca 400 g rotselleri
65 g babyspenat
1 lime
Salt
Peppar
50 g mandelspån
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och hacka lök och vitlök.
Hetta upp olivolja i en gryta på medelvärme, fräs lök och vitlök tillsammans med kryddorna.
Häll på buljong och kokosmjölk och koka upp.
Rör ner linserna och koka ca 8 minuter.
Skär bort skalet av rotsellerin och riv den grovt.
Tillsätt den och låt koka ytterligare 2 minuter.
Vänd ner spenaten i grytan och smaka av med pressad lime, salt och peppar.
Servera grytan med ris och mandelspån.
Antal: ca 20 stycken
Ugn: 225 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
Mördeg:
3 dl (180 g) vetemjöl
150 g margarin eller smör
1½ msk socker
Vatten eller grädde
Fyllning:
2 ägg
1½ dl socker
1 stor citron
100 g margarin eller smör
Gör så här:
Mördeg:
Hacka samman mjölet, matfettet och sockret på bakbordet.
Tillsätt vätskan coh arbeta ihop degen.
Kavla ut den och kläd bakelseformar med 2/3 av degen.
Fyllning:
Vispa äggen och sockret, tillsätt det rivna skalet och saften av citronen.
Smält matfettet, rör ner äggsmeten och sjud krämen under vispning tills den tjocknar.
Häll krämen, när den svalnat, i formarna, täck med resten av degen.
Grädda kakorna i 225 graders värme ca 15 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|