Direktlänk till inlägg 14 januari 2017
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
Färslimpan:
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl ströbröd
1 vitlöksklyfta
ca 500 g lammfärs
1 tsk rosmarin
½ tsk salt
1 krm peppar
Sås:
1 burk (140 g) oliver med pimiento
1 rödlök
1 tsk olivolja
400 g krossade tomater
2 msk pesto arrabbiata
2 msk balsamvinäger
Polenta:
7 dl vatten
2 msk kycklingfond
1½ dl polenta
1 dl riven grand padano
2 msk smör
½ cosmopolitansallad
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Färslimpan:
Blanda ägg och mjölk i en bunke och rör i ströbröd.
Låt svälla några minuter.
Skala och riv vitlöksklyftan fint.
Blanda ströbrödsblandingen med färs, vitlök, rosmarin, salt och peppar.
Forma färsen till två smala limpor och lägg i en ugnssäker form.
Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
Sås:
Låt oliverna rinna av.
Skala och grovhacka löken och stek den i olivoljan i en stekpanna.
Blanda ner tomater, oliver, pesto och balsamvinäger.
Låt sjuda ca 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Polenta:
Koka upp vatten och fond i en kastrull.
Vispa ner polentan och låt småkoka utan lock ca 6 minuter.
Rör om då och då.
Riv osten och rör ner den och smöret i polentan.
Smaka av emd salt och peppar.
Skär salladen i bitar.
Servera polentan med färslimpa och sallad.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|