Direktlänk till inlägg 1 juli 2017
Antal: 2 stycken bröd
Ugn: 175 grader, ca 1½ timme
Ingredienser:
3 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
4 dl rågsikt
2 dl rågkross eller vetekross
1 dl vetegroddar
4 tsk bikarbonat
1 dl gula russin
5 hackade torkade fikon
75 g hackade valnötter
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Blanda torra ingredienser, frukt och nötter.
Tillsätt filmjölk och sirap och rör till en jämn smet.
Häll smeten i två smorda avlånga bakformar.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 ½ timme.
Stjälp upp bröden ur formarna när de svalnat något.
Låt gärna brödet vila (i förslutna plastpåsar) till nästa dag innan du äter det.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 |
|||||||||
|