Direktlänk till inlägg 2 juli 2017
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
70 g grön pesto
3 msk ströbröd
1 ägg
400 g blandfärs
0.5 tsk svartpeppar
1 msk olivolja
3 vitlöksklyftor, finhackade
800 g krossade tomater
1 dl vatten
1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
0.5 tsk svartpeppar
2 msk honung
400 g spagetti
0.5 tsk salt
1 tsk salt
Till servering:
25 g finriven parmesan (1 dl)
Gör så här:
Rör ihop pesto, ströbröd och ägg.
Låt svälla någon min.
Blanda med färs, salt och peppar.
Forma till runda frikadeller med blöta händer.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlöken.
Häll i krossade tomater och vatten.
Tillsätt citron, salt, peppar och honung.
Lägg varsamt ner frikadellerna och ruska pannan lätt så de täcks av såsen.
Låt sjuda under lock ca 5 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Servera med nykokt pasta och finriven parmesan.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 |
|||||||||
|