Direktlänk till inlägg 28 juli 2017
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 stora kammussla (pilgrimsmussla)
salt och nymald svartpeppar
4 msk löjrom, eller annan rom
små salladsblad eller örter till garnering
25 g smör
Picklade grönsaker:
3 msk ättiksprit (12 %)
3 msk strösocker
0.5 gurka
1 morot
Gör så här:
Picklade grönsaker:
Koka ättika och socker tills sockret lösts upp.
Ta av från värmen.
Dela gurkan på längden och skrapa ut kärnorna med en sked.
Fintärna.
Skala moroten och skär lika fint.
Lägg grönsakerna i lagen och låt kallna helt.
Skär musslorna i tunna skivor och lägg upp på förrättstallrikar.
Salta och peppra lätt.
Klicka över lite rom och strö ut de picklade grönsakerna runt om.
Garnera med små salladsskott eller örter.
Värm smör i en kastrull tills det slutat skumma och doftar nötigt.
Droppa det brynta, varma smöret över musslorna vid servering.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 |
|||||||||
|