Alla inlägg under juli 2017
Ingredienser:
2 tärnade äpplen
225 g lingon
1 kanelstång
1 msk kokossocker eller 2 msk strösocker
2 msk vatten
Gör så här:
Lägg alla ingredienser till kompotten i en kastrull och koka 10 min.
Plocka ur kanelstången och häll upp i en ren glasburk.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 dl frysta hallon
4 dl lätt vaniljyoghurt
4 dl lättmjölk
4 msk vetekli
Gör så här:
Mixa de frysta hallonen med yoghurt, mjölk och kli.
Servera genast.
Ett lätt mellanmål med mer än en fjärdedel av dagens kalciumbehov.
Antal: 6 portioner
Ugn: 225 grader
Ingredienser:
6 skivor lantbröd
1 dl olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
Pepparrotscrème:
2 dl crème fraiche
2 msk riven pepparrot
1 tsk vitvinsvinäger
0.5 tsk socker
peppar
6 skivor rökt lax
salt
Garnering:
1 msk grovriven pepparrot
1 msk klippt gräslök
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°.
Lägg brödskivorna på en bakplåt och pensla med oljan blandad med vitlöken.
Blanda alla ingredienser till pepparrotscrèmen.
Grilla bröden några minuter, passa noga, de kan snabbt bli brända.
Fördela pepparrotscrèmen på brödskivorna när de svalnat.
Lägg på en skiva lax och strö över pepparrot och gräslök.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 skivor surdegsbröd (levain)
30 g rucola
0.5 msk rosépeppar
0.5 citron
Picklad zucchini:
1 dl vatten
0.5 dl strösocker
1.5 msk ättiksprit (12 %)
0.5 zucchini
Laxröra:
200 g varmrökt lax
1 dl crème fraiche
0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
2 msk riven pepparrot
Gör så här:
Picklad zucchini:
Lägg vatten, socker och ättika i en skål.
Hyvla zucchini med en osthyvel till långa skivor.
Vänd runt i ättikslagen och låt stå ca 10 min.
Blanda alla ingredienserna till laxröran.
Rosta ev brödskivorna och lägg på rucola, zucchini och en sked laxröra.
Garnera med rosépeppar och pressa ev över citron.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
5 dl naturell yoghurt
225 g frysta blåbär
2 msk honung
0.5 tsk mortlad kardemumma
Gör så här:
Mixa alla ingredienser till en slät dryck.
Häll upp i fyra glas.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
0.5 tsk kardemummafrön
1 tsk fänkålsfrön
3 msk olja
0.5 finhackad gul lök
1 msk riven färsk ingefära
0.5 urkärnad finhackad grön chili
2 tsk curry
1 tsk mald spiskummin
1 dl grädde
5 dl mild yoghurt
3 dl vatten
1 dl hackad färsk koriander
1.5 tsk salt
Gör så här:
Mortla kardemumma och fänkål.
Hetta upp oljan i en kastrull.
Fräs lök, ingefära och chili under omrörning någon minut.
Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare en minut.
Tillsätt grädden och koka ihop någon minut.
Häll yoghurt, vatten och koriander i matberedare eller mixer.
Tillsätt kryddblandningen, mixa.
Garnera eventuellt med koriander.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
250 g Kesella vanilj
3 dl frysta hallon eller blåbär
5 dl äppelmust
Gör så här:
Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en slät smoothie.
Eller lägg allt i en bunke och mixa slätt med en stavmixer.
Häll upp i 4 glas.
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
125 g fryst mango
200 ml kokosmjölk
0.5 tsk vaniljpulver
citron, rivet skal
Topping:
12 jordgubbar
2 msk raw kokoschips
citron, rivet skal
Gör så här:
Mixa alla ingredienser till en len kräm.
Lägg upp i skålar.
Toppa med skivade jordgubbar, kokoschips och citronskal.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 |
|||||||||
|