Alla inlägg under juli 2017
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2.5 dl risgrynsgröt
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk vaniljsocker
2 dl torkad frukt ex tranbär, aprikoser och fikon
1 dl glögg
0.5 dl vatten
1 kanelstång
Topping:
1 tsk malen kanel
1 dl hackade nötter
Gör så här:
Blanda gröt, yoghurt och vaniljsocker.
Hacka de torkade frukterna och lägg dem med resten av ingredienserna till kompotten i en kastrull. Koka cirka 10 minuter och plocka ur kanelstången.
Varva gröt och kompott i portionsglas, toppa med nötter och kanel.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 urkärnade, finhackade äpplen
2 krm malen ingefära
1 tsk råsocker
1 msk finhackad färsk mynta
0.5 lime, rivet skal och pressad saft
Vit chokladkräm:
1 dl crème fraiche
100 g finhackad vit choklad
Garnering:
1 msk färsk mynta, några blad
Gör så här:
Blanda äpple med ingefära, råsocker, mynta och lime.
Värm crème fraichen.
Smält chokladen under omrörning i crème fraichen.
Ställ krämen att svalna i kylskåp, rör om då och då.
Häll upp chokladkrämen i portionsglas och lägg på äppelblandningen.
Garnera med ett myntablad.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
3.5 äpplen
7.5 dl vatten
2 dl koncentrerad äppeljuice
0.5 kanelstång (efter smak)
2 msk potatismjöl
Gör så här:
Skala, kärna ur och skär äpplen i tärningar.
Koka upp vatten, juice och kanel.
Lägg i äppelbitarna och koka dem mjuka.
Rör ut potatismjölet i ett par matskedar kallt vatten.
Tag kastrullen från värmen och tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning.
Koka upp.
Häll upp soppan och strö över lite socker så att det inte blir skinn på ytan.
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
1.5 kg vattenmelon
1 liter ananasjuice
1 vaniljstång
0.5 dl finhackad mynta
Gör så här:
Dela och kärna ur melonen.
Skär fruktköttet i bitar.
Mixa melonen och tillsätt ananasjuice.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna och blanda det och vaniljstången med melon- och ananassoppan.
Förvara soppan i kylen fram till serveringen, låt vaniljstången ligga kvar till det är dags att servera.
Tillsätt hackad mynta strax före serveringen.
Mängd: 3 dl
Ingredienser:
3 apelsiner
2 citroner
200 g färsk ingefära
20 g färsk gurkmeja
2 msk honung
Gör så här:
Pressa saften ur citrusfrukterna.
Skala ingefäran och gurkmejan.
Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa så slät som möjligt.
Sila saften genom en finmaskig sil eller en tunn kökshandduk.
Förvara i kylen i en flaska med lock.
Bör drickas inom 3 dagar.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 dl kokosflingor
0.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 mogen banan
3 ägg
250 g cottage cheese
4 msk smör
1 krm salt
Till servering:
färska bär
lönnsirap
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Mosa bananen noga.
Vispa äggen lätt och blanda med cottage cheese och banan.
Vänd ner de torr ingredienserna och låt smeten stå ca 10 min.
Hetta upp en stekpanna med smör.
Stek små plättar tills de är gyllene på båda sidor.
Till servering:
Servera med bär och lönnsirap.
Antal: 1 glas
Ingredienser:
1 äpple
30 g ingefära
2 dl havredryck
2 msk hasselnötspasta
1 banan
Gör så här:
Kör äpple och ingefära i råsaftcentrifugen.
Mixa ihop juicen med havremjölk, hasselnötskräm och banan i en blender eller med stavmixer.
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, 3-5 minuter
Ingredienser:
6 ägg
1 dl mjölk eller vatten
0.5 tsk peppar
olja till stekning
0.5 dl riven prästost eller annan ostsort
40 g ädelost
125 g mozzarella
0.5 dl riven parmesan
0.5 rödlök, skivad
1 dl soltorkade tomater, strimlade
1 dl urkärnade svarta oliver
basilika eller annan ört
1 tsk salt
Gör så här:
Vispa äggen lätt med vatten eller mjölk.
Salta och peppra.
Hetta upp olja i en ugnstålig stekpanna och häll i äggen.
Sänk värmen och dra med en stekspade från kanterna mot mitten så att omeletten veckar ihop sig och blir luftig.
När hälften av stanningen stelnat, dra pannan från värmen.
Smula/riv ostarna över.
Toppa med rödlök, soltorkade tomater och oliver.
Grädda mitt i ugnen tills osten smält, 3–5 min.
Servera med en sallad.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 |
|||||||||
|