Alla inlägg under juli 2017
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
3 dl yoghurt
2 dl ananasjuice
2 msk flytande honung
2 dl fryst, tärnad mango
Gör så här:
Mixa alla ingredienser med mixerstav eller i mixer.
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
1 stor banan
2 dl frysta hallon, jordgubbar eller blåbär
3 dl mild naturell yoghurt
2 msk florsocker
0.5 krm kanel
0.5 krm kardemumma
Gör så här:
Skala och bryt bananen i bitar.
Lägg bananbitarna i en matberedare eller mixer.
Tillsätt otinade bär, yoghurt och florsocker, ta gärna lite mer socker om du använder hallon.
Tillsätt gärna kanel till blåbär.
Mixa tills allt är blandat och skummigt.
Häll upp i höga glas.
Antal: 2 stycken
Ugn: 225 grader, 10 minuter + 200 grader, 5-10 minuter
Ingredienser:
1 stjälken från broccoli
3 ägg
1 dl mandelmjöl
1 dl bovetemjöl
1 tsk torkad oregano
2 krm röd chilipeppar
0.5 tsk salt
Topping:
4 msk tomatsås, pizzasås
70 g plockad färsk grönkål
1 dl mascarpone
1 mozzarella i bitar (125 g)
2 msk pinjenötter
20 basilikablad
svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°.
Skala broccolistammen och skär i bitar.
Mixa till ett fint smul i en matberedare.
Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en jämn smet.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar och häll ut hälften av smeten på vardera plåten.
Dra ut smeten med en slickepott till rundlar.
Förgrädda bottnarna ca 10 min i varmluftsugn eller i omgångar i vanlig ugn.
Sänk värmen till 200°.
Bred på tomatsås och fördela resten av toppingen på pizzorna.
Grädda 5–10 min, tills osten smält och de har fin färg.
Dra ett varv med pepparkvarnen och servera direkt.
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
400 g frysta hallon
1.5 dl socker
1 vaniljstång
1 liter matyoghurt 10%
1 dl florsocker
Gör så här:
Blanda hallon och socker i en kastrull och låt koka ihop till en sylt på medelvärme, ca 10 min.
Häll upp i en skål och låt svalna.
Ställ gärna in i kylskåp för att kallna ytterligare.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
Rör ner dem i yoghurten tillsammans medflorsocker.
Servera yoghurten med hallonsylten och granola.
Antal: 2 stycken bröd
Ugn: 175 grader, ca 1½ timme
Ingredienser:
3 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
4 dl rågsikt
2 dl rågkross eller vetekross
1 dl vetegroddar
4 tsk bikarbonat
1 dl gula russin
5 hackade torkade fikon
75 g hackade valnötter
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Blanda torra ingredienser, frukt och nötter.
Tillsätt filmjölk och sirap och rör till en jämn smet.
Häll smeten i två smorda avlånga bakformar.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 ½ timme.
Stjälp upp bröden ur formarna när de svalnat något.
Låt gärna brödet vila (i förslutna plastpåsar) till nästa dag innan du äter det.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 apelsiner
250 g cottage cheese
1 msk flytande honung
0.5 dl hackade nötter
Gör så här:
Skär ut hinnfria filéer från apelsinerna.
Blanda cottage cheese, apelsin och ¾ av nötterna.
Servera i portionsskålar, ringla honung över och strö på resten av nötterna.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 |
|||||||||
|