Direktlänk till inlägg 30 januari 2018
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Ca 400 g oxfärs
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
1½ dl vatten
1 ägg
3/4 tsk salt
½ krm svartpeppar, malen
Smör att steka i
Brunsås:
3-5 dl vatten
3 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
En skvätt soja colorit
Tillbehör:
Potatis
Broccoli mexicana (majs, broccoli, röd paprika)
Lingon
Gör så här:
Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk.
Låt svälla i ca 10 minuter.
Rör runt då och då.
Skala och koka potatisen.
Rör ner ägg, salt, peppar, lök och färs i ströbrödsblandningen.
Rör tills det blir en jämn smet.
Forma till jämnstora köttbullar och lägg dem på ett vattensköljt skärbräde.
Fukta händerna med jämna mellanrum.
Bryn hälften av köttbullarna runt om i lite smör på ett stekjärn.
Sänk värmen och efterstek i några minuter till, tills de är genomstekta.
Koka ur stekjärnet med lite vatten medan du steker resten av köttbullarna på ett annat stekjärn.
Gör såsen:
Häll vattnet från stekjärnet i en kastrull och låt koka upp.
Blanda ut vetemjölet i lite vatten och häll i kastrullen under omrörning.
Tillsätt grädden och lite soja collorit, för färgen skull.
Späd med vatten om såsen blir för tjock.
Låt puttra ett tag och smaka ev. av med salt och peppar.
Koka grönsaksblandningen enligt anvisningarna på påsen.
Servera köttbullarna tillsammans med kokt potatis, sås, kokta grönsaker och en klick lingon.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|