Direktlänk till inlägg 30 januari 2018

Oxköttbullar med kokt potatis & brunsås

Av Maria - 30 januari 2018 14:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Ca 400 g oxfärs

4 msk ströbröd

1 msk potatismjöl

1½ dl vatten

1 ägg

3/4 tsk salt

½ krm svartpeppar, malen

Smör att steka i


Brunsås:

3-5 dl vatten

3 msk vetemjöl

1 dl vispgrädde

En skvätt soja colorit


Tillbehör:

Potatis

Broccoli mexicana (majs, broccoli, röd paprika)

Lingon


Gör så här:

Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk.

Låt svälla i ca 10 minuter.

Rör runt då och då.


Skala och koka potatisen.


Rör ner ägg, salt, peppar, lök och färs i ströbrödsblandningen.

Rör tills det blir en jämn smet.
Forma till jämnstora köttbullar och lägg dem på ett vattensköljt skärbräde.

Fukta händerna med jämna mellanrum.
Bryn hälften av köttbullarna runt om i lite smör på ett stekjärn.

Sänk värmen och efterstek i några minuter till, tills de är genomstekta.

Koka ur stekjärnet med lite vatten medan du steker resten av köttbullarna på ett annat stekjärn.


Gör såsen:

Häll vattnet från stekjärnet i en kastrull och låt koka upp.

Blanda ut vetemjölet i lite vatten och häll i kastrullen under omrörning.

Tillsätt grädden och lite soja collorit, för färgen skull.

Späd med vatten om såsen blir för tjock.

Låt puttra ett tag och smaka ev. av med salt och peppar.


Koka grönsaksblandningen enligt anvisningarna på påsen.
Servera köttbullarna tillsammans med kokt potatis, sås, kokta grönsaker och en klick lingon.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Söndag 12 maj 17:00

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt   Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...

Av Maria - Söndag 12 maj 16:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar   Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....

Av Maria - Söndag 12 maj 15:30

Antal: 6 portioner   Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja  2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...

Av Maria - Söndag 12 maj 13:30

Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter   Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...

Av Maria - Söndag 12 maj 07:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards