Alla inlägg under juli 2018

Av Maria - 30 juli 2018 08:15

Måndag:

Falsk fläskfilé, sås, potatis, gelé och inlagd gurka


Tisdag:

Torsk i ugn med god sås över och potatismos


Onsdag:

Chipsgratäng


Torsdag:

Senapspanerad falukorv med mos


Fredag:

Langos


Lördag:

Kotlettgratäng med hasselbackspotatis


Söndag:

Köttfärssås med spaghetti

Av Maria - 30 juli 2018 07:45

Måndag:

Grönkålssoppa toppad med mjukkokta ägg.

Ett gott bröd till.


Valfri frukt i säsong.


Tisdag:

Tonfiskbiffar, matvetesallad med tomat, valfria bönor och hackad persilja, dressad i en vinägrett till.


En bit sockerkaka


Onsdag:

Bryn kycklingfiléer smaksatta med färsk timjan, salt och peppar, tillaga färdigt i en 225 grader varm ugn tillsammans med pimiento de padrons.

Servera med rostad potatis och turkisk yoghurt smaksatt med ajvar relish.


Blodapelsin.


Torsdag:

Italiensk gryta med lammlägg.


Citronmarängpaj.


Fredag:

Quesadillas:

Lägg ett tortillabröd i en torr stekpanna, strö över riven ost och lägg på ytterligare ett tortillabröd.

Stek på båda sidor tills osten smält.

Servera med en chiligryta.


Coke float:

Lägg en skopa vaniljglass i ett glas, toppa med coca cola och vispad grädde.


Lördag:

Torskrygg. Servera med potatis- och blomkålspuré, knaperstekt sidfläsk och en vitvinssås.


Pavlova med vispad grädde och citrusfrukter.


Söndag:

Sötpotatispytt med svarta bönor.

Tomatsalsa och picklad rödlök till.


Maxade bananplättar med sirapsstekt bananer och jordnötsgrädde.

Av Maria - 29 juli 2018 08:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 kg potatis
2 knippen delade rädisa
50 g babyspenat eller rucola


Dressing:
100 g smör
ägg, endast gulan
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk sötstark senap
1 dl olivolja
3 msk finriven färsk pepparrot
svartpeppar
salt


Gör så här:

Skär ev potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten 15–20 min.

Dressing: 
Smält smöret till dressingen i en kastrull på hög värme och låt det bryna någon minut tills smöret mörknat i färgen.

Vispa ihop äggulor, vinäger och senap i en bunke.
Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under konstant vispning.

Tillsätt det smälta smöret på samma sätt, ta inte med den mörka bottensatsen om den är bränd.

Tillsätt pepparrot och smaka av med salt och peppar.
Vänd ihop potatisen med dressingen, rädisor och spenat.

Av Maria - 29 juli 2018 08:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

500 g filé av torsk eller annan vit fisk
svartpeppar
20 tvättade färska blåmusslor
1 knippe färsk persilja
1 tsk torkad timjan
finhackade schalottenlökar
finhackade vitlöksklyftor
1 dl grädde
1 dl vitt vin
salt


Gör så här:

Salta och peppra fisken och fördela den på fyra bitar aluminiumfolie.
Vik upp kanterna och lägg på musslor, lite persilja, timjan, lök och vitlök.
Häll på grädde och vitt vin. Salta, peppra och dra ihop kanterna till täta paket.
Lägg dem på en riktigt het grill, minst 250°, under lock i 10–15 min.
Tips! Laga foliepaketen i ugnen hela året om!

Servering:
Servera med nykokt färskpotatis eller en bit gott bröd och en stor grönsallad.
Av Maria - 29 juli 2018 05:15

Antal: 2 stycken


Ingredienser:

0.5 liten galiamelon, eller honungsmelon
1 dl färska eller frysta hallon
1 msk strösocker
3 dl mild yoghurt, ev vaniljyoghurt

 

Gör så här:

Dela melonen, ta bort kärnorna, skär ur fruktköttet och dela det i bitar.

Mixa samtliga ingredienser i en matberedare eller mixer.

Av Maria - 29 juli 2018 05:00

Antal: 2 portioner


Ingredienser:

ätmogen mango
sharonfrukt eller persimoner
2 dl granatäppelkärnor
ätmogna avokado
70 g färsk spenat
lime, finrivet skal (endast det gröna)
125 g frysta blåbär
2 dl kvarg
2 msk fast honung

 

Gör så här:

Skär mango och sharonfrukt i tunnaskivor.

Plocka varsamt ut granatäppelkärnorna.

Mixa avokadorna med spenat och limeskal.
Smält 2 msk av blåbären i mikro eller i kastrull och rör ut med kvargen.

Mixaresten av blåbären med honungen.
Spritsa ut den frysta blåbärspurén i två stora glas.

Spritsa eller skeda på blåbärskvargen. Spritsa på avokadomoussen.
Lägg på skivorna med sharonfrukt och till sist den skivade mangon.

Toppa med granatäppelkärnor.

Av Maria - 29 juli 2018 04:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

3 dl turkisk yoghurt
1 msk florsocker
0.5 citron, rivet skal
2 dl tärnad mango
100 g finhackad mörk choklad
2 msk råsocker
2 tsk mortalde kardemummakärnor

 

Gör så här:

Blanda youghurt med florsocker, citronskal och mango.
Blanda choklad, råsocker och kardemummakärnor.

Spara lite kardemumma att garnera med.
Varva yoghurt och chokladblandning i fyra portionsglas, strö på lite kardemumma och servera väl kyld.

Av Maria - 28 juli 2018 17:00

Antal: 6 portioner


Ingredienser:

1 msk olivolja
200 g färsk ratatouillemix hackat och klart (zucchini, paprika, morot, rödlök, persilja)
vitlöksklyfta, finhackad
400 g svarta bönor, avsköljda (på burk, bruttovikt)
1 kruka koriander, hackad
1 msk vit balsamvinäger
salt och svartpeppar


Gör så här:

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs hastigt grönsaksmixen med vitlök.

Häll upp i en skål och vänd runt med bönor, koriander och vinäger.

Smaka av med salt och peppar.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards