Direktlänk till inlägg 4 februari 2019
Måndag:
Linssoppa och runda varma fullkornsscones med brie.
Mixa frysta skivor av 3 mogna bananer med 3 dl turkisk yoghurt. Ät genast med nöthack och skivad kiwi.
Tisdag:
Bakad potatis med ädelost blandad med kesella och knaperstekt bacon på topp.
Färsk frukt i säsong.
Onsdag:
Morots- och kålrotsform med stekt halloumi, sallad.
Fräs havregryn gyllene och knapriga i smör med lite socker i en stekpanna. Strö dem varma på en tallrik kall nyponsoppa.
Torsdag:
Djungelgryta: fräs 1 strimlad purjo, 1 hackat äpple och 1 msk curry i olja. Lägg i och fräs 3 strimlade kycklingfiléer. Tillsätt 1 buljongtärning + 1 dl vatten och 2½ dl matgrädde. Smaka av med salt, peppar, chili, ev citron. Servera med ris, bananskivor, russin och jordnötter.
Honungsstekta äppelklyftor med kardemumma och ingefära i en skål vaniljyoghurt.
Fredag:
Parmesangratinerad fisk: lägg 800 g fiskfilé i en ugnssäker form, slå på en skvätt vin, hyvla över smör. Strö örter och grovriven parmesan över. Gratinera, servera med potatis, grönt ärtmos med smör och citron.
Koka 2 dl kokosmjölk (ej lätt) med ½ dl strösocker och ½ dl sirap i ca 10 minuter tills den tjocknar.
Servera med smörstekta bananer. Pressa lime över.
Lördag:
Cassata: blanda halvtinad vaniljglass med hackad mandel, pistage, torkade aprikoser, tranbär, russin och fikon. Smaksätt med lite marsalavin. Frys minst 2 timmar innan servering.
Söndag:
Vitlöksdoftande oxsoppa, fruktbröd och brynt vispat smör.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|