Direktlänk till inlägg 26 juli 2019
Antal: 6 portioner
Ugn: 175 grader, 30-40 minuter
Ingredienser:
20 späda morötter
2 msk rapsolja
Örtolja:
1 dl basilika
1 dl salvia eller körvel
3 msk olivolja
1 msk örtsalt
1 krm nymalen svartpeppar
3 msk balsamvinäger
Gör så här:
Skölj och skrubba morötterna ordentligt.
Lägg dem i en ugnsform och häll på rapsoljan.
Rosta i ugnen i 30-40 minuter.
Örtolja:
Lägg örterna, oljan, balsamvinäger och kryddorna i en mixer.
Mixa i några minuter så att smakämnena slår ut ordentligt.
Tillsätt mer salt och peppar om det behövs.
Lägg upp morötterna på ett serveringsfat och ringla över örtoljan.
Morötterna kan serveras antingen varma eller kalla.
Ett bra tillbehör på sommarbuffén eller till det grillade köttet eller fisken.
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|