Direktlänk till inlägg 21 februari 2020

Torskrygg med champagnesås, dillolja & forellrom

Av Maria - 21 februari 2020 12:15

Antal: 4 portioner

Ugn: 125 grader, ca 20 minuter


Ingredienser:

60 g torskrygg (4 bitar á 150 g)
salt
smör, att hyvla över
200 g bellaverde broccoli
 
Krämig champagnesås:
1 bananschalottenlök
3-4 kvistar färsk timjan
3 dl champagne (alt mousserande vin)
1 msk champagnevinäger
3 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning
salt

Grön dillolja:
1 dl rapsolja
6-7 blad babyspenat
1 kruka färsk dill

Topping:
forellrom
krasse, klippt
 
Gör så här:
Salta fiskbitarna lätt runt om.
Låt rimma ca 15 minuter.
Lägg fisken i en ugnsform och hyvla smör över.
 
Krämig champagnesås:
Skala och finhacka bananschalottenlöken.
Lägg i en kastrull med färsk timjan och en klick smör.
Fräs försiktigt tills löken blir glansig.
Öka värmen och häll på champagne eller mousserande vin och vinäger.
Låt koka ned till hälften.
Reducera samtidigt grädden till hälften i en separat kastrull.
Sila ner lök- och vinreduktionen direkt i den nedkokta vispgrädden.
Smula i fiskbuljongtärningen.
Vispa ihop och smaka av med salt.

Dillolja:
Hetta upp rapsolja, babyspenat och dill till 60 grader i en mindre kastrull.
Vänd ned i ett mixerglas och mixa slätt.
Mixa länge så den blir riktigt grön.
Sila genom ett tyg- eller kaffefilter.
Häll upp i pipflaska.
Hit kan förberedas

Strax före servering:
Värm ugnen till 125 grader.
Sätt in fisken i ugnen tills den når en innertemperatur på 48 grader, ca 20 minuter.
Ånga eller koka bellaverden precis mjuk.

Servering:
Lägg upp torskrygg och bellaverde på en tallrik.
Häll såsen över fisken, droppa över dilloljan och toppa med forellrom och klippt smörgåskrasse.

Tips!

Sås och dillolja går fint att förbereda i god tid.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards