Alla inlägg under maj 2020
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Små, krämiga knölar som självklart kan ätas både kokta, stekta, friterade och ugnsrostade.
Längst hållbarhet har potatisen grönsakslådan i kylen.
Tips!
Smakar ljuvligt när de rostas i ugn med olja, salt och peppar.
Lägg på grillen med en rejäl klick persiljesmör, ät upp!
Antal: 20-25 stycken
Jäsning: ca 1 timme + ca 30 minuter
Ugn: 225 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
5 dl mjölk, kylskåpskall
2 tsk salt
2 msk olja
2-3 dl parmesan, riven
2 dl valnötter, grovhackade
Ca 11 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med mjölken.
Rör ner salt, olja, parmesan och valnötter.
Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen i ca 5 minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i kylen i ca 1 timme.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda eventuellt in resten av mjölet.
Dela degen i 20-25 bitar och rulla dem i bollar.
Lägg dem tätt på en plåt med bakplåtspapper.
Strö över lite mjöl och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda brödet mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Låt det svalna på ett galler.
Ugn: 225 grader, ca 10 minuter + ca 20 minuter
Ingredienser:
Pajdeg:
Ingredienser:
100 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad 70 %
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
Gör så här:
Hacka mjölkchoklad och mörk choklad.
Koka upp vispgrädde och mjölk.
Häll den varma mjölken över chokladen i en bunke, mixa eller rör till en slät kräm.
Fördela i portionsglas och låt stå minst 4 timmar i kylen.
Toppa med en kula hallonsorbet, krossade maränger och hackade nötter.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Ca 200 g blandad sallat, t.ex grönsallat och frisée
½ gurka
100 g färska champinjoner
4 tomater
1 litet blomkålshuvud
8 skivor gravlax (ca 500 g)
Salt
Vitpeppar
Smör
1 knippe rädisor
1 msk finskuren gräslök
Vinägrette:
3 msk olja
1 msk vinäger
1 msk vatten
Salt
Peppar
Gör så här:
Skala den halva gurkan.
Skär gurkan i stavar, svampen i skivor och tomaterna i tunna klyftor.
Dela blomkålen i buketter.
Lägg grönsakerna i en skål.
Blanda ihop ingredienserna till vinägretten och blanda ner den i grönsakerna.
Halstra laxen hastigt i smör i en stekpanna.
Skär rädisorna i tunna skivor.
Arrangera salladsbladen på ett uppläggningsfat eller i en rymlig grund skål.
Fördela den blandade grönsakerna på salladsbladen och lägg på de stekta laxskivorna.
Strö till sist på rädisor och gräslök.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Kycklingspett:
Antal: 10 portioner
Ingredienser:
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|