Direktlänk till inlägg 13 oktober 2021
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g falukorv
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
smör, att steka i
1 tsk paprikapulver
1 klyfta vitlök
2 msk tomatpuré
0,5 dl ajvar relish
3 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
0,5 tsk torkad timjan
persilja, till garnering
salt
peppar
Till servering
ris (eller pressad potatis)
Gör så här:
Skär falukorven i stavar.
Skala och finhacka löken.
Kärna ur och strimla paprikorna.
Hetta upp smör i en stekpanna och fräs löken mjuk tillsammans med paprikapulvret.
Tillsätt korv och paprika och stek i några minuter.
Skala och pressa i vitlöksklyftan.
Vänd ner tomatpuré och ajvar.
Rör om och tillsätt sedan grädde, crème fraiche och timjan.
Låt allt koka upp och smaka av med salt och peppar.
Strö över persilja.
Klart att servera tillsammans med ris eller pressad potatis!
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|