Direktlänk till inlägg 23 oktober 2021
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1,2 kg högrev
olja, till stekning
smör, till stekning
salt
peppar
3 klyftor vitlök, finhackad
2 gula lökar, finhackad
5 dl köttbuljong
1 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
3 dl mörk öl
0,5 msk kummin
0,5 msk lökpulver
0,5 msk vitlökspulver
1 msk paprikapulver
1 msk oregano
1 tsk cayennepeppar
3 msk majsstärkelse
Picklad rödlök:
2 rödlökar
1 dl strösocker
0,5 dl ättiksprit 12 %
1 dl vatten
Guacamole:
2 avokador
1 klyfta vitlök, pressad
1 limefrukt, saften av
0,5 kruka färsk koriander
salt
peppar
Servering:
gräddfil
färsk koriander
Gör så här:
Ansa högreven från hinnor och skär i mindre bitar.
Hetta upp en gryta med smör och olja och bryn högrevsbitarna i omgångar tills de har fått fin färg.
Salta och peppra.
Ställ åt sidan.
Stek den hackade löken i olja i samma gryta.
När löken mjuknat något tillsätt vitlöken och stek i 2-3 minuter till.
Tillsätt tomatpurén och kryddorna.
Tillsätt köttet till grytan igen och tillsätt ölen, krossade tomaterna samt så mycket köttbuljong att det täcker köttet.
Låt puttra under lock i minst 3 h tills köttet faller isär.
Tillsätt i slutet majsstärkelse om du vill få en tjockare konsistens på din gryta, eller tillsätt mera köttbuljong ifall du vill ha den något tunnare.
Picklad rödlök:
Skiva rödlöken.
Koka upp ättikan, sockret och vattnet i en kastrull.
Dra av från värmen och tillsätt löken.
Låt stå en stund och rör om lite då och då.
Guacamole:
Mosa avokadon med en gaffel till önskad konsistens.
Tillsätt finhackad koriander, limejuice och vitlök.
Blanda om och salta och peppra efter smak.
Servera din chili varm tillsammans med guacamole, picklad rödlök, gräddfil och lite koriander.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|