Direktlänk till inlägg 26 november 2013
Antal: 8 bufféportioner
Ingredienser:
2 förpackningar 5-minuterssill
Löjrom och hackad gräslök till garnering
Sås:
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1½ dl finriven lagrad prästost
3 msk hackad gräslök
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
½ krm kajenpeppar
50 g löjrom
Flingsalt
Gör så här:
Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt.
Låt sillen rinna av och skär hela filéer i bitar.
Vänd ner sillen i såsen.
Låt gärna smakerna mogna i kylen före servering.
Garnera med löjrom och gräslök.
En krämig sås med vitlök, senap, lagrad ost och löjrom ger en spännande smak till sillen.
5-minuterssillen är färdiginlagd och klar att vända ner i såsen.
Sillen finns både i hela filéer och skuren i bitar.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|