Alla inlägg under januari 2014

ANNONS
Av Maria - 2 januari 2014 15:00




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 paket bacon

½ strimlad purjolök

1 dl balsamvinäger

1 dl olivolja

4 rejäla laxkotletter

Salt

Peppar

Smör till stekning

1 knippe finhackad gräslök


Gör så här:
Strimla baconskivorna fint och stek dem knapriga i en het panna.

Tillsätt purjon och låt den bli mjuk.

Blanda vinäger och olja i en kastrull.

Tillsätt bacon- och purjofräset till kastrullen.

Varmhåll på svag värme.

Salta och peppra laxkotletterna.

Stek dem i smör på hög värme i pannan, ca 2 minuter på varje sida.

Servera laxen med bacon- och purjosåsen, potatispuré och strö gräslök över alltihop.




ANNONS
Av Maria - 2 januari 2014 13:15

Ät dig pigg, mätt och smal med läcker LCHF-mat.

Med lite kolhydrater och mer grönt, fett och proteiner i maten slipper du sug och kroppen börjar bränna fett.


LCHF - lite kolhydrater, mer fett

LCHF är en förkortning av Low Carb High Fat, det vill säga lite kolhydrater, mycket fett.


Därför kan LCHF-kost ge en snabb viktminskning

När man äter sig mätt på en bra kost rik på näringsämnen slipper man känna sug efter ohälsosam mat.


En kost med mer fett och protein bevarar mättnaden längre.


Att äta färre kolhydrater innebär att det kommer in en mindre mängd socker, glukos, i blodet.

Då tillverkas inte lika mycket insulin som hjälper kroppen att öppna cellerna och lagra glukosen.

Lägre insulinnivåer får alltså till följd att kroppen lagrar mindre glukos och blir sämre på att gå upp i vikt.


Med ett lägre insulinpåslag behöver kroppen använda sig att sina fettdepåer och måste delvis tillverka sitt eget glukos, vilket kräver mer energi.


Därför kan LCHF-kost göra dig piggare

Med en kost utan mycket kolhydrater hålls blodsockret stabilt och energin på en jämn nivå.

Man slipper dåsighet efter maten och blodsockerdippar som gör det lättare att falla för onyttigheter.


När kroppen slipper blodsocker-topparna och går över till fettförbränning (och hamnar i ketos) tolkar kroppen detta som matbrist.

För att urtidsmänniskan inom oss ska orka kämpa vidare i jakt på föda höjs nivåerna av "må bra"-hormonerna endorfiner.

Av Maria - 1 januari 2014 19:00

Onsdag:

Festlig skinktårta.


Torsdag:

Spaghetti med köttfärssås: Skala och hacka 1 gul lök och skiva 1 vitlöksklyfta. Fräs det med lite smör. Lägg ner 400 g köttfärs och låt den få färg. Tillsätt 1 burk krossade tomater, 1 msk tomatpuré, 4 msk vatten, 1 tsk oregano, salt och peppar. Låt puttra 5-10 minuter. Servera med pasta.


Fredag:

Kassler med broccolisås: Värm 3-4 skivor kassler/person i 225 graders varm ugn i ca 7-8 minuter. Koka 250 g broccoli i 2½ dl grönsaksbuljong. Kör broccolin med lite av buljongen (spar resten) i en matberedare. Häll tillbaka det i grytan och späd med resten av buljongen. Smaksätt med 1 tsk salvia, salt och peppar. Servera med potatis och sallad.


Lördag:

Räksallad med saffran.


Söndag:

Rotsakssoppa med pepparrotsgrädde.

Av Maria - 1 januari 2014 18:45

Onsdag:

Sherryskinka med ris: Lägg skivor av julskinkan taktegelvis i ugnssäker form. Slå över en dryg bottenskyla sherry/torr cider, låt stå en stund. Täck med lätt crème fraiche, smaksatt med senap och chilisås efter smak. Gratinera i 200 grader.

Sallad på exotiska frukter med vaniljglass: Skär ananas, bananer, kiwi, päron i bitar på stort ugnssäkert fat. Strö över riven vit blockchoklad och gratinera ca 2 minuter i 275 graders övervärme.


Torsdag:

Ugnsstekt torsk, bakade tomater, ris/potatis.

Pannkakstårta.


Fredag:

Fläsk-/köttkorv, potatis och coleslaw.

Ljummen blåbärssoppa, glass.


Lördag:

Rökt fårfiol, potatis- och morotsgratäng.

Sallad på melon, druvor och kiwi.


Söndag:

Lutfisksufflé , skirat smör med citron och dill, blandad sallad.

Äppelkaka, vispad grädde.

Av Maria - 1 januari 2014 18:30

Onsdag:

Baconlindad torsk: Linda bacon runt bitar av ryggfilé av torsk. Ugnsstek ca 10 minuter i 250 grader tills baconet är knaprigt och fisken klar. Mos till på lika delar potatis och mjukkokt broccoli, mixa med crème fraiche, salt och vitpeppar. Sallad.

Hallonglass och chokladdoppade maränger.


Torsdag:

Kycklinggryta med kardemumma och fullkornsbulgur blandat med sultanrussin och rostad mandel.

Apelsinsallad marinerad i rom med en klick limekesella.


Fredag:

Getostsallad med gott bröd och eget rapsoljesmör.

Crème brülée.


Lördag:

Stekt fläsk med löksås, vitkålssallad.

Fruktsallad med apelsin, päron samt torkade aprikoser, dadlar och fikon. Strö rostade hasselnötter över.


Söndag:

Raps- och limemarinerade lammkotletter, hummus och timjanfoccacia.

Kladdkaka med nougat och dajm.

Av Maria - 1 januari 2014 17:05

Hej! 


Här kommer lite tankar på hur man kan förändra sitt liv lätt om man vill och är intresserad. Första tanken är väl om man vill använda sig av viktväktarna, LCHF, GI, 5:2 eller 5:6 metoderna eller någon annan sorts av bantning (viktminsking). Alla sätt är väl bra på olika sätt och alla behöver man ta tid på sig och inte tro att det går snabbt. Alltså behöver man ha tålamod vid förändring.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se