Direktlänk till inlägg 4 oktober 2014
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, 25-30 minuter
Ingredienser:
Potatisklyftor:
800 g potatis
1 msk olja
1 tsk flingsalt
Kebabklubbor:
400 g lamm- eller nötfärs
0.5 krm svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
0.5 tsk sambal oelek
1 dl mjölk
8 grillpinnar
1 msk margarin
Tomatsalsa:
4 tomater
3 msk färsk mynta eller basilika
0.5 röd lök
0.5 gurka
2 tsk olja
1 tsk mild vinäger
1 krm socker
Gör så här:
Potatisklyftor:
Sätt ugnen på 225º.
Skala potatisen om skalet är tjockt, är det tunt skölj bara.
Skär varje potatis i 6 - 8 klyftor.
Bred ut dem i en ugnslångpanna, gärna med ett bakplåtspapper i botten så fastnar det inte.
Ringla oljan över potatisen och blanda runt ordentligt så att allt blir inoljat.
Strö över saltet.
Stek i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk men har en krispig yta, 25 - 30 minuter.
Kebabklubbor:
Blanda färsen först med salt och kryddor, sedan med mjölk.
(Vitlök och sambal kan uteslutas).
Forma smeten med fuktade händer till 8 biffar och stick in en pinne i sidan på varje.
Stek klubborna i margarinet i en stekpanna 2 - 3 minuter per sida.
Tomatsalsa:
Skär tomaterna i små tärningar, hacka örtbladen grovt och löken fint.
Skär gurkan på längden med en osthyvel eller potatisskalare så att det blir långa remsor.
Blanda alla ingredienser till salsan utom gurkan och låt den stå och dra i kylen en stund före servering.
Servera klubborna med potatis, salsa och gurkremsor.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|