Direktlänk till inlägg 12 oktober 2014

Dan Dan

Av Maria - 12 oktober 2014 10:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:


Chili Olja:

2 msk chiliflakes
2 st kanelstänger
2 st stjärnanis
2 dl olja
 
Köttet:
1 tsk hel vitpeppar
1 st stjärnanis
1 tsk hela fänkålsfrön
0.5 tsk hel kryddnejlika
1 tsk malen kanel
600 g fläskfärs
2 msk hoisinsås
2 msk risvinäger
1 msk mörk soja
0.5 msk femkrydda
 
Sås:
2 msk sesampasta (tahini)
3 msk japansk soja
2 tsk socker
0.25 tsk five spice (fem kryddor)
1.4 dl chiliolja (den hemmagjorda)
2 st finhackade vitlöksklyftor
0.5 dl varmt nudelvatten
 
Picklad Gurka:
2 dl picklad gurka
2 krm sambal oelek
 
Nudlar:
450 g färska tjocka nudlar
2 st pak choi
hackade jordnötter
hackad salladslök
 
Gör så här:
Lägg chiliflakes, kanelstång, stjärnanis och olja i en mindre gryta.
Värm långsamt upp till 162 grader och dra sen av från plattan.
Låt pepparkorn, kanelstång och stjärnanis ligga och dra sig i 6-7 min.
Bryn köttet.
Häll i hoisinsås, risvinäger, mörk soja och femkryddan.
Stek ur vätskan och ställ åt sidan.
Såsen gör du genom att blanda ihop sesampastan, soja, fem krydda, socker, vitlöksklyftor och varmt nudelvatten.
Smaka av och justera kryddningen efter egen preferens.
Blanda samman hackade picklad gurka och sambal oelek i en skål.
Koka nudlarna efter instruktioner på paketet (spara lite av vattnet till såsen).
Blanchera pak choi i nudelvattnet.
Börja med att fördela såsen i skålarna.
Lägg sedan i nudlarna.
Toppa med köttfärsen och placera din pak choi längs med kanterna på skålen.
Garnera med hackade jordnötter och salladslök.
Toppa med den picklade gurkan.
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Torsdag 16 maj 15:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap  2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad   Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...

Av Maria - Torsdag 16 maj 09:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...

Av Maria - Onsdag 15 maj 15:15

Antal: 4 ´portioner   Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...

Av Maria - Onsdag 15 maj 08:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...

Av Maria - Tisdag 14 maj 14:15

Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter   Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards