Direktlänk till inlägg 9 maj 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 dl avorioris
2 schalottenlökar, finhackade
80 g lufttorkad skina, finhackad
2 msk smör
100 g kastanjechampinjoner, i grova bitar
4-5 dl kycklingbuljong av fond på flaska
1 dl parmesan, nyriven
Salt
Peppar
50 g rucolasallad eller babyspenat
4 picaro (kryddig korv)
Gör så här:
Fräs riset tillsammans med lök och skinka i smöret i en gryta, utan att det tar färg.
Tillsätt svampen och öka värmen.
Rör om och tillsätt buljongen, lite i taget.
Låt riset koka 18 minuter, det ska fortfarande ha sin spänst kvar.
Rör ner osten.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda ner rucolan, precis före serveringen.
Dela korvarna på längden och grilla i grillpanna, ca 5 minuter.
Servera rätten med cocktailtomater.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 2 förp Kycklingspett, tex Ingefära & chili (à 480 g)1 gurka1 röd chilifrukt, utan kärnor1 kruka färsk koriander, spara lite till servering4 msk japansk soja1 tsk färsk ingefära, riven2 msk risvinäger2 tsk sesa...
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|