Direktlänk till inlägg 4 augusti 2015
Antal: 5-6 portioner
Ingredienser:
500 g mager nötfärs
2 msk potatismjöl
1 dl vatten
1½-2 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1 (ca 100 g) morot
1 (ca 100 g) potatis
1 gul eller röd lök
1 äpple
½ msk senapspulver (Colmans)
1 tsk socker
1 tsk citronsaft
1 msk olja
1 msk havrekli eller 2 msk havregryn
Gör så här:
Blanda färsen med potatismjöl, vatten, salt och peppar.
Skala morot, potatis och lök, riv dem på rivjärn eller i matberedare.
Arbeta samman det rivna och färsen med en gaffel eller elvispens degkrokar, men bara så kort stund att alltsammans blir väl blandat.
Lägg färsen på ett ugnssäkert fat, forma den till en "knubbig" limpa.
Blanda senapspulver, socker, citronsaft och olja.
Fördela blandningen över köttfärslimpan.
Strö över havrekli.
Stek mitt i ugnen 50-60 minuter.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|