Direktlänk till inlägg 5 augusti 2015
Antal: 4-6 portioner
Ingredienser:
2½ tsk gelatinpulver + ½ dl vatten eller 5 blad gelatin
2 ägg
2 dl vispgrädde
½ dl socker
1 msk snabbkaffe + 1 msk vatten
Gör så här:
Låt gelatinet svälla i vatten ca 5 minuter.
Lägg de urkramade bladen eller det svällda pulvret i en liten kastrull och "smält" gelatinet på svag värme.
Låt det sedan svalna.
Skilj på äggulor och vitor.
Vispa vitorna till skum.
Vispa grädden.
Vispa gulor och socker pösigt.
Lös upp snabbkaffet i vattnet.
Blanda ner det och gelatinet i äggulesmeten.
Rör sedan ner grädden.
Vänd till sist ner äggviteskummet så att det blir en jämn, fluffig kräm.
Häll den i en serveringsskål eller i portionsglas.
Låt fromagen stelna på kall plats, 2-3 timmar.
Garnera ev med hyvlad choklad.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|