Direktlänk till inlägg 1 september 2015
Ingredienser:
2 liter kantareller, jag tar frusna
2.75 dl ättika 24 %
1.2 liter vatten, mer om du tycker det blir starkt, smaken är olika
7 dl strösocker, ev hälften råsocker strö, tar du mera vatten behöver du kanske mera socker
3 st kanel, hel, den normallånga
1 msk kryddnejlika, hel
8 cm ingefära, färsk, skalad inte för grov, och skuren i tunna skivor
1 msk muscotblomma (ej nöt)
Gör så här:
Om du vill kan du binda in alla kryddor i gasväv och hänga runt örat på kastrullen.
Häll upp vattnet och ha i sockret och kryddorna och ättikan, koka i 15 minuter.
Skumma om det behövs.
Ha i svampen och låt koka i ca 15 minuter.
Ta upp svampen med en hålslev och låt lagen koka ihop och börja bli simmig.
Lägg tillbaka svampen och koka den så mjuk du vill ha den.
Smaka av, kanske behövs det lite mera vatten eller socker.
Lagen bör vara ungefär hälften så mycket nu som det var från början.
Lägg svampen i burkar och häll över lagen.
Man kan låta lite kryddor vara i spadet.
Det behövs absolut inget konserveringsmedel och svampen kan stå i ett år, utan vidare (till nästa säsong.)
Servera till i stort sett allt kött.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|